Rusland vernietigde al 19.000 ton voeding sinds boycot

Sinds de boycot in 2014 werd ingesteld, hebben de Russische autoriteiten al 19.000 ton voedingsmiddelen vernietigd.
 
De boycot ging in augustus 2014 in als reactie op de westerse sancties die volgden op de Russische annexatie van De Krim. Sindsdien heeft het land honderden tonnen groenten, fruit, kaas en vlees vernietigd. 
 
Tot 9 januari werden er 19.000 ton westerse voedingsmiddelen vernietigd, meldt de Russische landbouwwaakhond. Slechts 278 ton van de in beslag genomen producten bleven gespaard, voegt de instantie er aan toe. 


Het vernietigen van voedsel begon in augustus 2015, een maand nadat president Vladimir Poetin het bevel gaf agrarische producten uit de op de zwarte lijst geplaatste landen daadwerkelijk te vernietigen. De boycot, die zeer impopulair is omdat veel Russen zich de hongersnood tijdens de Tweede Wereldoorlog nog herinneren, is tot eind 2018 verlengd. 

Ondertussen heeft de EU Rusland om een schadevergoeding van €1,4 miljard gevraagd ter compensatie van het importverbod op varkensvlees. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.