Vijf Turkse tomatenexporteurs krijgen toegang tot Rusland

De Russische autoriteiten hebben vijf Turkse bedrijven toestemming gegeven voor de export van tomaten naar Rusland. Vanaf 1 februari krijgen deze bedrijven toegang tot de Russische markt, meldt het Russische persbureau Tass. In december vorig jaar inspecteerde de Russische autoriteiten deze bedrijven. Nu wordt hen toestemming voor export verleend onder "garantie van het Turkse ministerie van Voeding, Landbouw en Veeteelt."

Tomaten vormen nog altijd de bottleneck in de Turks-Russische relatie. De Turkse bedrijven willen graag toegang tot de Russische markt, voorheen de belangrijkste exportbestemming. Aan Russische zijde is tijdens de boycot, die duurde van januari 2016 tot eind 2017, veel geïnvesteerd in de (tomaten)teelt. Om die investeringen te beschermen en vanuit de ambitie zelfvoorzienend te zijn, maakt Rusland geen haast om de grenzen te openen. In november 2017 werd een importquota van 50.000 ton Turkse tomaten afgegeven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.