Spaanse biotelers vergroten productaanbod door samenwerking

De vraag naar bioproducten groeit voortdurend. Aangezien de teelt veeleisender en aan meer deadlines gebonden is, is het voor biotelers vaak moeilijk om hun klanten een breed scala aan producten aan te bieden.

Om deze reden wordt het steeds gebruikelijker voor telers van verschillende groenten en fruit om hun producten gezamenlijk te vermarkten. "Naast het aantrekken van nieuwe klanten kunnen we op deze manier ook beter tegemoet komen aan de behoeften van ons bestaande klantenbestand," legt Arturo Fernández van Cortijo las Palomas uit. 
Al vijf producenten zijn de samenwerking met dit bedrijf uit Sevilla aangegaan en samen kunnen zij een groot aanbod aan groenten en fruit aanbieden, waaronder Okaido pompoenen, aardappelen, avocado's, broccoli, zoete aardappelen, knoflook, pindapompoenen, asperges, bieten en diverse fruitsoorten. "We sluiten de mogelijkheid om in de toekomst met nog meer biotelers samen te gaan werken zeker niet uit, zolang we maar tot overeenstemming komen."

Hoewel de afzet van bio-AGF over het algemeen groeit, weet het bedrijf uit ervaring dat het beter is om de productie af te stemmen op de vraag. Dit gebeurt bijvoorbeeld voor knoflook, waarvan de teelt geleidelijk afneemt vanwege de dalende vraag. Het tegenovergestelde is het geval voor sinaasappelen en zoete aardappelen waarvan de populariteit momenteel razendsnel groeit. 

Voor meer informatie: 
Arturo Fernández
Cortijo Las Palomas
Tel.: +34 607 91 51 25 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.