Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Annie Le Bleu, import- en exportbedrijf Verdigro

"Als de groothandelsmarkt in Kortrijk sluit, biedt dat weer kansen"

Tholen - "Niemand had het verwacht, maar zoveel jaar later zijn we er toch nog altijd. Dat komt vooral omdat wij ervoor gaan", geeft Annie Le Bleu van Verdigro aan. Samen met haar man nam Annie het bedrijf in 1989 over van mensen die ermee stopten. Concurrentie verwachtten destijds niet dat Verdigro het zou overleven, omdat de twee oorspronkelijk niet uit de sector komen. Momenteel staan zij opnieuw voor een nieuwe uitdaging bij het bedrijf.


Annie Le Bleu van import- en exportbedrijf Verdigro.

Groothandelsmarkt Kortrijk
De gemeente Kortrijk maakte een tijd geleden kenbaar dat zij de groothandelsmarkt van Kortrijk willen sluiten. In plaats van groenten en fruit wil de gemeente o.a. een stalling van vuilniswagens op dezelfde plaats realiseren. De bedrijven die op de markt staan, besloten hun krachten te bundelen en spanden een rechtszaak tegen de gemeente Kortrijk aan. "Binnen een maand is de uitspraak van de zaak, maar ik zie het somber in", vertelt de eigenaar van Verdigro. "Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de broodwinning van veel mensen op zo'n manier wegvalt. Wij kunnen de magazijnen wel behouden in Kortrijk, maar er is praktisch geen plaats meer om er daadwerkelijk ook handel te voeren. Er zullen door deze gang van zaken waarschijnlijk wel wat zaken wegvallen. Gelukkig zijn wij ook actief op de groothandelsmarkt van Roeselare en kunnen wij veel klanten meenemen naar die markt. Die twee plaatsen liggen maar 25 kilometer van elkaar af, dat scheelt dan weer."

Nieuwe kansen
Annie geeft aan dat het gros van de mensen die in Kortrijk staan, ook aanwezig zijn in Roeselare. Hoewel de sluiting in Kortrijk een nieuwe uitdaging is voor Verdigro, ziet Annie ook nieuwe kansen. "Drie maal per week stonden wij eerst op de markt van Roeselare en 's middags in Kortrijk", vertelt zij. "Iedere keer was het weer een kleine volksverhuizing. Daarnaast hebben we meer ruimte in Roeselare en zijn de gebouwen geklimatiseerd. Hoe het verder gaat met Roeselare wat betreft de openingstijden en eventueel nieuwe opstellingen, moeten we nog bekijken. We moeten eerst maar eens de uitspraak van de rechter afwachten."

Omdat Verdigro normaal gesproken twee groothandelsmarkten per dag bezocht, was het lastig om daarnaast nog activiteiten te ondernemen. Nu Kortrijk dreigt weg te vallen, ziet Annie ook nieuwe kansen. "Wij hebben er in het verleden wel eens aan gedacht om zelf te leveren aan de klanten, maar door tijdsgebrek was dat nooit mogelijk", gaat Annie verder. "Wij ondervinden dat klanten het soms moeilijker hebben om naar de markt te komen in vergelijking met vroeger. Wij kunnen ze dan helpen door zelf de producten aan huis te leveren."

Buitenlands fruit
Bij Verdigro draait het allemaal om het algemene groenten en fruit. Hoewel er in de regio van Roeselare voldoende hardfruit te vinden is, houdt het bedrijf van Annie en haar man Dirk zich niet bezig met Belgische appelen, peren of aardbeien. "Als we appelen hebben, zijn dat ingevoerde appelen zoals een Pink Lady", vertelt ze. "Er zijn al genoeg mensen die zich specialiseren in het Belgische hardfruit, dus daarom besloten wij om dat juist niet te doen. Als je het goed wilt doet, kun je niet alles doen. Op die manier kan je jezelf onderscheiden."

Voor meer informatie:
Verdigro
Groenestraat 440
8800 Roeselare
T: +32 (0) 51 20 27 52
M: +32 (0) 475 23 67 12
F: +32 (0) 51 20 87 61