Nog altijd nieuwe geïnteresseerde huurders voor Frischezentrum Essen

Op het terrein van het Essense Frischezentrum hangt een sfeer van solidariteit en eenheid. Sommige bedrijven worden gerund door inmiddels al de tweede of derde generatie handelaren. Hoewel kwaliteit en voordelige prijzen van de producten er de belangrijkste criteria zijn, staan ook klantvriendelijkheid en stabiele zakelijke relaties hoog in het vaandel.

"Essen is belangrijk voor ons" is al sinds jaren het speelse motto van het Verscentrum (aangezien Essen in het Duits ook 'voedsel' betekent). Dit verwijst naar de stad Essen én naar de producten die te vinden zijn in het assortiment van het Verscentrum. Met een totale oppervlakte van ongeveer 95.000 vierkante meter bevindt het Verscentrum zich in de middenmoot van de Duitse groothandelsmarkten. De markt is echter zeer populair bij veel groothandelaren. "Er zijn nog veel aanvragen voor ruimte door allerlei handelaren. Helaas kunnen we ze niet allemaal tegemoet komen. Op dit moment is alle ruimte volledig verhuurd," aldus mevrouw Hack, lid van de groothandelsadministratie.

Een indruk van het Verscentrum: Satılmış Koymatli (linksboven), Silke Liersch en haar assistente (rechtsboven), Johannes Buschhütter (linksonder) en Wilfried Schenk (rechtsonder)

Klik hier voor de fotoreportage

Nieuwe aanwas
Veel van de bedrijven op het terrein worden gerund door al een tweede of zelfs derde generatie van groothandelaren, zoals Silke Liersch, de dochter van de aardappelspecialist Manfred Liersch, en Johannes Buschhütter, die samen met zijn broer de zaak van zijn ouders overnam. Er zijn daarnaast drie Turkse handelaren op het terrein actief die ook hun eigen bedrijven runnen. Niet voor niets heet een van deze bedrijven Elele, wat 'hand in hand' betekent. Er zijn echter zorgen over de nieuwe aanwas van handelaren, zoals Wilfried Schenk -met zijn 73 jaar een veteraan onder de handelaren- benadrukte.

De toekomst hangt echter niet alleen af van de opvolging van grossiers, maar zeker ook van hun klanten. Om deze reden richten de grossiers zich niet alleen op de weekmarkten en de retail in het algemeen, maar ook op levering aan cateringbedrijven en kantines. Hack: "We plaatsen advertenties in regionale bladen en zijn regelmatig aanwezig op de lokale 'Markt Mobil'. Het is belangrijk om de consument erop te attenderen dat er weekmarkten zijn." Deze door de bedrijven gezamenlijk opgezette marketingstrategie is bedoeld om het belang van het Verscentrum te promoten.

Uitbreiding
De groothandelsmarkt is al sinds 1981 op de huidige locatie gevestigd. Sindsdien is het, samen met het particuliere slachthuis en het 'Frisch-Markt'-gilde, een van de drie pijlers van het Verscentrum Essen geworden. Deze onderlinge samenwerking en de presentatie van het Verscentrum naar de buitenwereld vormen de basis van het succes in Essen.
In de loop van de jaren is er ook de mogelijkheid bijgekomen om materialen te kopen die noodzakelijk zijn voor weekmarkthandelaren en retailers. Daarnaast is er nu ook een centraal verzamelpunt voor het inzamelen van herbruikbaar materiaal en restafval. Daarom heeft Hack een rotsvast vertrouwen in verdere positieve ontwikkelingen: "We gaan hier met een schoon geweten de toekomst tegemoet."

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Frischezentrum Essen GmbH
Geschäftsführer: Rolf Strobel
Lützowstraße 10, 45141 Essen
Telefoon (0201) 32000 – 10
E-mail: info@fze.de
www.fze.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.