9 supermarkten onderzocht

Consumentenbond: meeste en beste aanbiedingen bij Albert Heijn

Supermarkt Albert Heijn heeft de meeste aanbiedingen per week en biedt de hoogste korting. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De supermarkt die met de normale prijzen aan de dure kant is, scoort juist met zijn aanbiedingen als beste. Zowel voor de A-merken, huismerken als versproducten heeft Albert Heijn de meeste aanbiedingen per week. Ook is de gemiddeld 34 procent korting die consumenten daarmee krijgen, de hoogste van alle 9 onderzochte supermarktketens.

Aanbiedingen
Gemiddeld heeft Albert Heijn elke week zo'n 1150 van de 30.000 artikelen uit het assortiment in de aanbieding. Dat kan per filiaal verschillen, maar ze staan allemaal online. Hoogvliet en Jumbo delen de tweede plaats met 600 aanbiedingen die minimaal één week in de aanbieding zijn. Boni, Deka en Dirk hebben de minste aanbiedingen: ongeveer 300. Jumbo biedt bij alle producten de laagste korting, variërend van 22 tot 25 procent.

Besparen
Door alleen aanbiedingen te kopen, kunnen consumenten gemiddeld 31 procent besparen op hun supermarktaankopen. Gemiddeld wordt er per huishouden ruim 90 euro per week in supermarkten uitgegeven, dus dit kan jaarlijks ruim 1400 euro besparing opleveren. Ook als consumenten alleen de dure en lang houdbare producten zoals wasmiddelen, vaatwastabletten en luiers in de aanbieding kopen, scheelt dat al snel honderden euro's per jaar.

De volledige onderzoeksresultaten staan in de Consumentengids van november 2017 en in het artikel Hallo AH, dag Jumbo.

Bron: Consumentenbond

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven