"Groenteboer met een radicale visie"

Volkert Engelsman (Eosta) #1 in Duurzame 100

"Volkert Engelsman loopt voorop in de transitie naar duurzame, verantwoordelijke voedselproductie, één van onze grootste uitdagingen. Engelsman zet de hele keten in beweging", zo luidt het jury-oordeel, bij monde van Koos Biesmeijer, waarmee de directeur van Eosta de lijst van de Duurzame 100 van Trouw aanvoert. Hij wordt geportretteerd als "een groenteboer met een radicale visie."


Volkert bij de eerste steenlegging van het nieuwe kantoor in Waddinxveen.

In gesprek met Trouw benadrukt de zegsman het belang van True Cost Accounting. Hij is er stellig van overtuigd dat bij de teelt van groenten en fruit als het gaat om de prijsvorming geen rekening wordt gehouden met aspecten als (bodem)vervuiling en afbraak van biodiversiteit. Hij pleit dan ook voor een hernieuwde winstdefinitie, waarin afstand wordt genomen van het werken volgens een traditionele economische balans en meer nadruk komt op winst in termen van bodemvruchtbaarheid, CO2-reductie en werkomstandigheden van telers.

In september interviewde Biojournaal Volkert eerder, waarin hij zijn zienswijze uitgebreid uit de doeken deed. "Het is de polariteit tussen maatschappelijk idealisme en commercieel realisme, waarbinnen je als bedrijf pas echt het verschil kunt maken en daadwerkelijk duurzame groei kunt realiseren", liet hij destijds optekenen. 

Bron: Trouw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.