Kloosterboer Cool Port officieel geopend

Tholen - Donderdag 20 september werd Kloosterboer Cool Port in Rotterdam officieel geopend. Zo'n 500 gasten waren present bij de opening van het nieuwe koel- en vriescentrum op het terrein van de vroegere ECT Home-terminal. Kloosterboer verwacht hier minimaal 400.000 pallets per jaar door te voeren. Het state-of-the-art pand heeft een opslagcapaciteit van 40.000 pallets, waarvan 10.000 pallets geschikt zijn voor vriesopslag en 30.000 pallets voor koelopslag. Op de begane grond bevindt zich een expeditieruimte van 7.500 vierkante meter met 38 dockshelters en op de eerste verdieping is een in- en ompakruimte voor AGF ingericht met onder meer een professionele druiven- en blauwebessenlijn, waar ook de nieuwe techniek van laserbranding op de producten kan worden toegepast.


Klik hier voor de fotoreportage

Hoewel de realisatie van Kloosterboer Cool Port niet over één nacht ijs is gegaan - de eerste plannen werden tien jaar terug al gesmeden - toonde Jack Kloosterboer zich een tevreden man. "Het is precies geworden, zoals we in gedachten hadden." CEO Jaco Hooij van Kloosterboer sprak trots van een nieuw Flagship Store op een triple A-locatie in Rotterdam. "We zijn trots op het design en de mogelijkheden. Door de gunstige ligging zullen transportbewegingen hier tot een minimum worden beperkt. Zo kan de inspectie van lege containers in de directe omgeving van de Cool Port plaatsvinden. Op die manier kunnen diezelfde containers weer worden ingezet om verladen naar de Maasvlakte te gaan. De verwachting is dat we eind volgend jaar hier vol zitten, maar met 7 hectare bouwrijpe grond hiernaast, hebben we volop uitbreidingsmogelijkheden voor Cool Port II." Uitgelokt door de dagvoorzitter gaf de CEO aan dat ook de afhandeling van de bananen nog op het Rotterdamse wensenlijstje staat.


Panelgesprek met Michel Jansen (Total Produce), Floor Vermeulen (Provincie Zuid-Holland, Danny Levenswaard (Havenbedrijf Rotterdam) en Jaco Hooij (Kloosterboer)


Ook Michel Jansen van Total Produce dat zijn intrek in het pand heeft genomen, sprak van een mijlpaal. "We hebben jaren met veel partijen aan dit project gewerkt en op sommige momenten is het project half dood geweest. Daarom is dit zeker een memorabel moment." Voor Total Produce was het een grote stap om de eigen logistiek op te geven en uit te besteden aan een dienstverlener. "Maar ondernemen is soms risico's nemen. Dankzij deze in-house verpakkingsmogelijkheden kunnen we onze klanten van veel meer toegevoegde waarde voorzien, dan op de vorige locatie ooit mogelijk was geweest. Daarnaast stelt deze locatie ons in staat meerdere vormen van transport - water, spoor en weg - te benutten. Daar wordt in onze sector nog weleens schamper over gedaan, maar ik ben ervan overtuigd dat het binnen enkele jaren realiteit is en dan zitten we op deze locatie beter dan waar ook!"


Team Schrijvershof

Nadat de Zuid-Hollandse Commissaris van de Koning Jaap Smit de openingshandeling had verricht en illusionist Victor Mids een onnavolgbare show had gegeven, maakten veel bezoekers van de gelegenheid gebruik om zich rond te laten leiden door het pand, waarna het nog lang gezellig bleef in Rotterdam.

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.