Engelse groentenexport hoger dan ooit

Volgens het Horticulture Statistics rapport van 2016 is de groentenexport in het VK in 2016 met 13% gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. De export had een totale waarde van meer dan £109 miljoen (€123 miljoen). Dit is volgens de auteurs de hoogste exportwaarde van het VK dat ooit is vastgelegd.

Ook de fruitexport is met 17% toegenomen tot een waarde van £116 miljoen (€131 miljoen). In vergelijking met het volume en de waarde van producten die door het Verenigd Koninkrijk worden geïmporteerd, is de groei en waarde van de groenten- en fruitexport echter klein. 

De import van groenten naar het VK had een waarde van £2.3 miljard (€2,6 miljard) in 2016 - dit is een groei van 11% ten opzichte van 2015. De import groeide met 5,1%. De groei van de fruitimport was nog groter. De waarde hiervan was £3.6 miljard (€4 miljard) in 2016 - een groei van 18% ten opzichte van 2015. De import groeide met 4,4%. Volgens het rapport waren de meeste landen, die in 2016 groenten en fruit exporteerden naar het Verenigd Koninkrijk, lidstaten van de Europese Unie. 

Het belangrijkste land dat genoemd wordt in het rapport dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie is Zuid-Afrika. Dit land is verantwoordelijk voor 11% van de fruitimport van de EU, vooral druiven, citrus en appelen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.