Duurzame, natuurlijke oplossing voor voedselverspilling

Het innovatieve agrarische Apeel Sciences zal €31 miljoen investeren in de serie-B-financieringsronde van Andreessen Horowitz en DBL Partners. Het bedrag zal worden gebruikt voor de missie van het bedrijf: om voedselverspilling en de afhankelijkheid van chemische stoffen te reduceren. Met een natuurlijke aanpak moeten versproducten worden beschermd en behouden. Aan de tweede financieringsronde van Apeel doen ook Upfront Ventures, S2G Ventures, Powerplant Ventures en Tao Capital Partners mee. Momenteel wordt in de Verenigde Staten 80 procent van het beschikbare zoete water gebruikt om voedsel mee te telen. Toch belandt bijna de helft van alles wat we oogsten nooit op een bord doordat het bedervingsproces in gang wordt gezet zodra het product is geoogst. Dit loopt op tot een verspilling van meer dan €154 miljard aan voedzame levensmiddelen in de Verenigde Staten. Om dit enorme verlies en de daaruit voortvloeiende verspilling van middelen te verminderen, ontwikkelde Apeel een innovatieve, geheel natuurlijke aanpak om bederf te verminderen en groenten en fruit vers te houden.

James Rogers, oprichter en CEO van Apeel Sciences: "De meeste mensen realiseren zich niet dat de helft van al het voedsel dat op deze planeet wordt geteeld, verloren gaat door natuurlijk bederf. Dat is een ondenkbare hoeveelheid, vooral als we in beschouwing nemen hoe veel mensen we moeten voeden, nu en in de toekomst. Wij van Apeel willen de voedselverspilling drastisch reduceren op een natuurlijke, duurzame en schaalbare manier, zodat iedereen overal toegang tot verse voeding kan hebben."

Apeel gebruikt plantendelen die normaal in het veld worden achtergelaten, zoals bladeren en stengels en geeft ze een nieuwe bestemming als natuurlijke, onzichtbare, eetbare bescherming om aan te brengen op levensmiddelen. Producten die met Apeel behandeld worden zijn veilig voor consumptie, aangezien Apeels formules volledig gemaakt zijn van natuurlijke, door de FDA goedgekeurde voedingsproducten.

De behandeling van Apeel verdubbelt de levensduur van producten, wat nieuwe mogelijkheden oplevert voor zowel telers als consumenten. Telers kunnen winst maken op producten die de markt anders nooit zouden halen wegens bederf en consumenten kunnen geld besparen door minder eten weg te gooien. 


"Het reduceren van de voedselverspilling met slechts tien procent zou miljoenen mensen voeden. Dat is welkom in een tijd waarin één op de zes Amerikanen moeite heeft voedsel op tafel te zetten", aldus Vijay Pande, partner van Andreessen Horowitz en Apeel-raadslid.

Ira Ehrenpreis, manager van DBL Partners en Apeel-raadslid: "Apeel kan een boegbeeld zijn voor invloedrijke investeringen, omdat het bedrijf enorme globale sociale, ecologische en economische voordelen zal genereren. Op de meest duurzame en efficiënte wijze pakt Apeel voedselverspilling en bederf aan, wat cruciaal is in deze tijd van voedselonzekerheid, klimaatverandering en een aanzienlijke groeiende populatie."

"In de drie jaar sinds onze eerste investering in Apeel hebben James en het team consequent alle verwachtingen wat betreft productontwikkeling en klantenbinding overtroffen", aldus Yves Sisteron van Upfront Ventures en raadslid van Apeel. "We zijn ervan overtuigd dat Apeel wereldwijde impact zal hebben op de voedselproductie en -consumptie."

Manager Victor Friedberg van S2G Ventures: "Wij investeren in Apeel Sciences omdat we geloven dat het voor grote verandering kan zorgen. In de voedsel- en landbouwsector vind je maar zelden een bedrijf dat problemen als voedselverspilling, voeding en duurzaamheid gecombineerd oplost in een een enorm schaalbare technologie." 

"Wij zijn trots om betrokken te zijn bij James Rogers en zijn getalenteerde team", zei Kevin Boylan, partner van Powerplant Ventures. "Apeels nieuwe technologie voor voedselbehoud zal grote internationale gevolgen hebben: niet alleen Amerikaanse telers zullen positief beïnvloed worden, ook zij die te maken hebben met voedselonzekerheid in de ontwikkelende wereld."

Apeel werd in 2012 opgericht met een beurs van The Bill & Melinda Gates Foundation, een stichting die gericht is op voedselveiligheid en het ontwikkelen en creëren van economische mogelijkheden voor kleine telers. Ook het Britse ministerie voor Internationale Ontwikkeling steunt de aanpak van Apeel Sciences om voedselverspilling te verminderen. 

Voor meer informatie over Apeel Sciences, bezoek apeelsciences.com.
 
Contact:
Cherie Gatson
Tel: (510) 924-6451
cheriegatson@gmail.com
www.cheriegatson.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.