Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Tesco zet in op champignons met extra vitamine D
Britten hebben deze wintermaanden een smakelijk en gemakkelijk alternatief om in hun dagelijkse vitamine D-behoefte te voorzien.
Vanaf deze week zal Tesco als eerste retailer in het Verenigd Koninkrijk champignons met een verhoogd vitamine D-gehalte op de markt brengen. De groente wordt onder speciale belichting geteeld waardoor zij evenveel vitamine D bevat als wilde paddenstoelen.
Paddenstoelen bevatten ergosterol waardoor zij bij blootstelling aan licht vitamine D aanmaken. Het nieuwe Tesco-assortiment bevat kastanje en mini-kastanjechampignons en Portobello's. Volgens een recent rapport vrezen gezondheidsexperts dat mensen gedurende de donkere wintermaanden onvoldoende vitamine D binnenkrijgen om botten, tanden en spieren gezond te houden.
"Door onze heerlijke champignons aan de maaltijd toe te voegen, kan de consument eenvoudig aan zijn dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D komen," legt Marek Kutera van Tesco uit. Vette vis, rood vlees, eigeel en paddenstoelen behoren tot de weinige voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan vitamine D, dat eveneens in het lichaam aangemaakt wordt bij blootstelling aan de zon.
De champignons worden door de Ierse producent Monaghan Mushrooms exclusief voor Tesco geteeld.