Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delhaize doneert tonnen onverkoopbare AGF aan dierentuin

Vanuit haar strijd tegen voedselverspilling komt Delhaize met een nieuw initiatief. Samen met het bedrijf dat voor haar groenten en fruit verpakt, heeft Delhaize een samenwerking opgestart met de dierentuin Planckendael. Bedoeling is om fruit en groenten die niet meer consumeerbaar zijn, te schenken aan de dierentuin om zo als dierenvoeding te dienen.



Men kan dan denken aan appelen met rotte plekken en gekneusde peren. Allemaal groenten en fruit dat niet meer in optimale staat verkeert en derhalve niet meer door klanten zelf wordt geconsumeerd. Delhaize wil producten die toch niet meer voor menselijke consumptie geschikt zijn hiermee een tweede leven geven. In eerste instantie wordt er zo tot 20 ton fruit en groenten gered dat anders in de vuilbak zou belanden.

 

Met de ambitie om tegen 2020 geen enkel product meer te hoeven weggooien, zijn er in de loop der jaren verschillende initiatieven geweest. Zo werkt Delhaize samen met voedselbanken en lokale organisaties om niet-verkochte producten her te verdelen om zo hulpbehoevende mensen te helpen en zo effectief de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling.

Bron: Delhaize
Publicatiedatum: