Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soep van reststromen groente verkrijgbaar bij Emté

Sinds deze week heeft Emté supermarkten het assortiment koelverse soepen uitgebreid met soep van het merk 'Barstensvol'. Deze soep is afkomstig uit De Verspillingsfabriek in Veghel en is gemaakt van reststromen groenten. 'Barstensvol' is bij Emté vooralsnog verkrijgbaar in de smaken champignon, paprika, tomaat en courgette. De Verspillingsfabriek ging in het voorjaar van dit jaar op grote schaal produceren voor retail, horeca en leisure.



In De Verspillingsfabriek worden van geredde producten soepen, sauzen en ragouts gemaakt. Hiervoor zijn in samenwerking met chefkoks tientallen recepturen ontwikkeld zonder kunstmatige E-nummers en onnatuurlijke conserveermiddelen. Zo ook de Barstensvol-soepen, die nu te koop zijn bij Emté supermarkten.

In april 2016 is De Verspillingfabriek officieel van start gegaan als eerste fabriek in Nederland waar op grote schaal reststromen worden verwerkt tot nieuwe producten. Bij de reststromen gaat het om producten die niet verkocht zijn, zoals overrijpe tomaten. Maar ook om verkeerd gelabelde producten of producten met een afwijkende vorm die het schap van de supermarkt niet bereiken. Zij worden normaal gesproken als overschot bestempeld en vernietigd. Reststromen zijn ook producten die ontstaan bij
het versnijden van groenten. Bijvoorbeeld de kopjes en kontjes van tomaten die ontstaan bij het snijden van tomatenplakjes.

Bron: De Verspillingsfabriek
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer