Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"duurzaam alternatief voor conventionele pasta"

Zeewierpasta van Seamore

De Amsterdamse start-up Seamore levert zeewierpasta als duurzaam en gezond alternatief voor gewone pasta. Inmiddels ligt de wier-tagliatelle in de schappen van de Plus en de Albert Heijn. Seamore maakt zijn I sea Pasta, zoals de zeewierpasta heet, van de Himanthalia elongata, een zeewier dat in Europa aan de Atlantische kust groeit. "Wij halen het op dit moment uit Ierland en we gaan nu ook in Bretagne oogsten", vertelt oprichter Willem Sodderland in een uitzending van DuurzaamBV Radio.

Volgens de oprichter is zeewiertagliatelle een duurzaam alternatief voor conventionele pasta. "Het komt uit de zee, en heeft alleen maar zonlicht nodig. Er liggen miljoenen van deze soort in zee, die eigenlijk nog nooit zijn gebruikt. Dus voorlopig is het heel duurzaam oogsten."

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Klik hier voor het volledige artikel
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer