Heleen van Gulik nieuwe algemeen directeur champigonverwerker Lutèce
Bosma heeft voortvarend gewerkt aan de modernisering van Lutèce. Het hart van deze modernisering is de transformatie van een champignonverwerker naar een foodbedrijf. Om dit te bewerkstelligen zijn de kosten aanzienlijk verlaagd en is geïnvesteerd in productontwikkeling. Ook heeft Lutèce haar internationale ambities verder vergroot. "Een turn around zoals deze treft alle betrokkenen en zal meerdere jaren in beslag nemen. Het is daarom fantastisch dat we Heleen van Gulik hebben gevonden om het stokje over te nemen", vertelt Bosma. "Ze is een krachtige vrouw met veel aandacht voor de mens. Ook heeft ze ruime ervaring met de commerciële versterking van bedrijven." Van Gulik: "Atze Bosma heeft Lutèce voorbereid op een nieuwe toekomst. Het is een geweldige uitdaging om een in potentie prachtig product als de houdbare champignon verder op de kaart te zetten."
Achtergrond
Van Gulik werkte onder andere als algemeen directeur bij King Cuisine, een bedrijf dat koelverse specialiteiten produceert zoals salades en pesto's. Daarna was ze algemeen directeur bij Enrico, dat mediterrane specialiteiten ontwikkelt en verkoopt. Ook is Van Gulik lange tijd algemeen directeur van Stokke Benelux geweest. Van Gulik: "Wat Lutèce voor mij een interessant en aantrekkelijk bedrijf maakt om te werken is dat ik geloof in de toegevoegde waarde van champignons. Champignons sluiten perfect aan op belangrijke maatschappelijke trends wereldwijd, waaronder gezond eten met minder vlees en minder zout. Lutèce heeft hiervoor al belangrijke innovaties op de plank liggen.
Bron: Lutece