Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

XtendFRESH™ voor Hamburg Süd

Hamburg Süd heeft de nieuwe systemen van XtendFRESH™ in gebruik genomen ter ondersteuning van de avocado-exporteurs die van de Zuid-Amerikaanse westkust naar Azië, Noord-Amerika en Europa verschepen. Dit vertelde Martin Schoeler, senior manager logistiek en technologie van Hamburg Süd.


"De markt van avocado's is een belangrijke en zal uiteindelijk het belangrijkste doelgebied van de systemen worden", aldus Schoeler. Na dertig dagen zal ook de bananenexport kunnen profiteren van de systeemcapaciteiten van XtendFRESH.

Het verwijderen van ethyleen is een unieke capaciteit van XtendFRESH, die het onderscheidt van andere systemen. Vóór de aankoop gaf Hamburg Süd de opdracht aan Eurofins om XtendFRESH onafhankelijk te testen. Dit werd gedaan door bananen te gebruiken in stationaire proeven en deze te verschepen van Latijns-Amerika naar Scandinavië. Hiermee controleerde Eurofins het vermogen van het systeem om de kwaliteit van versproducten te behouden. Het product werd onder andere geanalyseerd op uiterlijk, versheid en watergehalte.

Hamburg Süd installeerde 400 XtendFRESH-systemen op koelunits van PrimeLINE, uitgerust met energiebesparende EDGE-technologie van Carrier Transicold. EDGE staat voor Enhanced Digital for Greater Efficiency en omvat een reeks designverbeteringen, die de energie-efficiëntie verbeteren. De EDGE-optie vermindert de energieconsumptie aanzienlijk, wat Hamburg Süd helpt z'n duurzaamheidsdoelen te bereiken.
Publicatiedatum: