Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek naar product Besseling Groep

Fruit Observer geschikt voor opslag van AGF

Gedurende de afgelopen jaren heeft IRTA, in samenwerking met Ilerfred en de Universiteit van Lleida, een studie over de werking van de Fruit Observer uitgevoerd. De onderzoeksresultaten van de chlorofyl fluorescentie sensor zijn positief. Het systeem is uiterst geschikt voor opslag van groenten en fruit onder Dynamic Controlled Atmosphere (DCA) condities en is betrouwbaar ter voorkoming van schade als gevolg van een gebrek aan zuurstof tijdens de DCA bewaring.

De resultaten:
  • De Fruit Observer is een op zichzelf werkend systeem dat op iedere cel, ongeacht het merk CA-apparatuur, geïnstalleerd kan worden. Er zijn geen hoge kosten om de bestaande CA installatie aan te passen teneinde het systeem te integreren.
  • Het systeem controleert meerdere keren per dag de activiteit van het fruit.
  • De Fruit Observer reageert ruim voordat er ethanol in het product gevormd wordt. Systemen op basis van ethanolmeting lopen achter de feiten aan.
  • Ethanolmeting is per definitie gevaarlijk omdat de geproduceerde ethanol door omringende appels/peren wordt opgeademd, waardoor de aanwezigheid van ethanol pas later wordt gemeten.
  • De koelcel hoeft niet uitgezet te worden gedurende een meting noch op overdruk gebracht te worden vóór een meting.
  • De Fruit Observer functioneert ook wanneer een cel niet volledig gasdicht is. Een systeem gebaseerd op RQ meting kan alleen functioneren als de cel 100% gasdicht is.
  • Er wordt geen gemiddelde van de cel gemeten waardoor zwakke appelen lijden onder een grotere hoeveelheid betere appelen.
Opslag van groenten en fruit onder laag zuurstof heeft zijn effectiviteit bewezen. Hoe lager het zuurstofgehalte, hoe minder de vruchten ademen en hoe minder ze achteruit gaan in kwaliteit. Bovendien kunnen aandoeningen zoals scald aanzienlijk worden verminderd. Er is echter een grens aan het laagste zuurstofgehalte. Het laagst mogelijke zuurstofniveau verschilt afhankelijk van ras, seizoen en de kwaliteit van de verse producten. De Fruit Observer is bij uitstek het systeem om deze laagst mogelijke zuurstofwaarde vast te stellen en continue te bewaken.

Ilerfred is een bedrijf dat zich al meer dan 30 jaar toelegt in het ontwerp, montage en het onderhoud van koel- en Controlled Atmosphere installaties. Ilerfred streeft naar een maximale klanttevredenheid door goed ontworpen installaties, het gebruik van hoogwaardige materialen, professionaliteit in de uitvoering van de installaties en een gedegen technische ondersteuning.

De missie van IRTA is het verbeteren van het welzijn van de bevolking door bij te dragen aan modernisering, concurrentievermogen en duurzame ontwikkeling van de landbouw, voedsel en aquacultuur, Het aanbod van gezonde voeding en de kwaliteit voor de consument in het algemeen hebben zij hoog in vaandel staan. De algemene doelstelling is om onderzoek en technologische ontwikkeling in de agro-food en de overdracht van technologische en wetenschappelijke vooruitgang te vergemakkelijken. IRTA is altijd op zoek naar een maximale afstemming en samenwerking met de publieke en private sector.

Besseling Group hoogwaardige CA apparatuur voor de opslag van groenten en fruit onder optimale omstandigheden. Via een uitgebreid netwerk van distributeurs en agenten wordt de apparatuur wereldwijd aangeboden.

Meer informatie
Besseling Group
www.besseling-group.com
T: + 31-229-212154.
Publicatiedatum: