Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Internetgigant start proef in twee Amerikaanse steden

Google gaat AGF leveren

Google start later dit jaar met een bezorgservice voor AGF in twee Amerikaanse steden. Hiermee gaat de internetgigant de concurrentie aan met Amazon.com en Instacart. San Fransisco krijgt de primeur met de dienst die onder de naam Google Express al gedroogd voedsel aan klanten levert. Volgens de directeur werkt Google hierbij samen met Whole Foods Market Inc. en Costco Wholesale Corp.



In de Midwest breidt Google ook de activiteiten uit voor 24 uurs levering aan 25 miljoen potentiƫle klanten in Indiana, Wiscounsin en Ohio. Deze dienst wordt al aangeboden in Manhatten en Chicago. Hierbij werkt het internetbedrijf samen met Walgreen Co, Kolhl's Corp. en andere retailers. De online retail is intussen uitgegroeid tot een markt van $10.9 miljard in de Verenigde Staten groeit tot 2019 met ongeveer 9,6%. Amazon zit inmiddels ook niet stil en onthulde dinsdag plannen voor het leveren aan horeca.

Google wil met de proef de levering vanuit de magazijnen overslaan om zo de complexe logistiek en gekoelde opslag te vermijden. "Zo krijgen klanten meer keuze en dat verhoogt de verkoop" aldus de directeur.

Bron: Bloomberg
Publicatiedatum: