Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deventer krijgt foodhal in voormalige graansilo

Na Amsterdam en Rotterdam krijgt ook Deventer een eigen foodhal. In De Zwarte Silo, een voormalige graansilo op het Havenkwartier van de stad, moet in november 2015 Fooddock de deuren openen. Er is ruimte voor tien vaste, creatieve ondernemers met een passie voor food. Daarnaast is er plek voor ondernemers die flexibel of tijdelijk willen aansluiten.

Deventer krijgt foodhal in voormalige graansilo

Op dit moment vindt de sloop en verbouwing plaats. In november 2015 moet de voormalige graansilo aan het Havenkwartier van Deventer ruimte bieden aan zeker tien horecaondernemers. Gerrald Hekman (foto links) van Fooddock zegt momenteel met meerdere ondernemers in gesprek te zijn om ze te bewegen naar De Zwarte Silo te komen, zoals de bijnaam luidt van het uit 1920 daterende complex. 'Dit moet een creatief foodcourt worden. Voor veel ondernemers is de stap naar een eigen pand te groot. Door samen iets te creëren, verklein je de risico's en zet je iets unieks neer.'

Terrein aan invalsweg
Volgens Hekman stimuleert de gemeente de ontwikkeling van het Havenkwartier. Op het uitgestrekte terrein aan de invalsweg van de stad, vonden al meerdere events plaats en de eerste horecabedrijven hebben zich er al gevestigd. 'Dit wordt echt een plek waar je naar toe wilt gaan. Maar omdat we geen Amsterdam zijn, kiezen we voor een steeds variërend aanbod. Zodat de bezoekers steeds wat anders tegenkomen als ze hier zijn.'

Met foodtruck naar binnen

Het uit drie delen bestaande pand wordt om die reden flexibel ingevuld. Eén gedeelte biedt permanent ruimte aan food-ondernemers, in het middelste deel komt een zitgedeelte met open bar die de beide ruimten met elkaar verbindt. De derde ruimte wordt ingericht voor events of mensen die tijdelijk iets willen proberen, met bijvoorbeeld seizoens-producten. 'Je rijdt er ook zo een foodtruck naar binnen', schetst Hekman een andere mogelijkheid. Omdat het gebouw aan een oude binnenhaven ligt zal er ook een terrasboot worden neergelegd.

Bron: Misset Horeca
Publicatiedatum: