Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sector en beleidsmakers spreken tijdens PROFEL-conferentie

"Diepvries- en blikgroenten zorgen voor minder voedselverspilling"

De voedingsindustrie roepen beleidsmakers op om de krachten van diepvries- en blikgroenten te gebruiken om voedselverspilling te verminderen. Vertegenwoordigers van Europa's toonaangevende diepvries- en blikgroentenindustrie ontmoetten vorige week de beleidsmakers van wereldwijde en EU-organisaties en sprake over het onderwerp voedselverspilling met betrekking tot methoden als invriezen en inblikken.

"Diepvries en blikgroenten hebben een veel langere houdbaarheid dan gekoeld of vers voedsel. Er hoeft bij blik en diepvries ook verder niets toegevoegd te worden. Onderzoekers hebben ook aangetoond dat deze producten een cruciale rol kunnen spelen in het verminderen van voedselafval."



Strijd tegen voedselverspilling
PROFEL had een conferentie georganiseerd op 23 april. De naam van het event was 'De ultieme oplossing voor voedselverspilling'. Beleidsmakers, onderzoekers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven namen deel aan een debat waar nieuwe gedachten over duurzaamheidsconcepten werden gepresenteerd. "De huidige voedselbewaringsmethoden zoals invriezen en inblikken van levensmiddelen werden jaren geleden geïntroduceerd om in te spelen op voedselverspilling. Dit zijn beproefde methoden van bewaring. Met gebruik van koude of warmte worden de natuurlijke karakters van de producten behouden zonder toevoegingen. De voordelen van blik en diepvriesgroenten zijn langere houdbaarheid en er is controle over de porties."

PROFEL heeft een proactieve houding aangemeten om een duidelijke boodschap aan de belangrijkste opiniemakers te brengen: "De verantwoordelijkheid voor het verminderen van voedselverspilling ligt bij de voedselindustrie, de keten en consumenten. Opiniemakers en beleidsmakers spelen echter ook een cruciale rol in het begeleiden van de belanghebbenden van regering tot consument. Wij roepen ze op om de toegevoegde waarde die deze sector heeft, kan helpen in de strijd tegen voedselverspilling. De sector kijkt uit naar de voortzetting van de discussie met andere stakeholders en verwelkomt hen om vragen te stellen."

Klik hier voor meer foto's
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer