"Diepvries- en blikgroenten zorgen voor minder voedselverspilling"
"Diepvries en blikgroenten hebben een veel langere houdbaarheid dan gekoeld of vers voedsel. Er hoeft bij blik en diepvries ook verder niets toegevoegd te worden. Onderzoekers hebben ook aangetoond dat deze producten een cruciale rol kunnen spelen in het verminderen van voedselafval."
Strijd tegen voedselverspilling
PROFEL had een conferentie georganiseerd op 23 april. De naam van het event was 'De ultieme oplossing voor voedselverspilling'. Beleidsmakers, onderzoekers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven namen deel aan een debat waar nieuwe gedachten over duurzaamheidsconcepten werden gepresenteerd. "De huidige voedselbewaringsmethoden zoals invriezen en inblikken van levensmiddelen werden jaren geleden geïntroduceerd om in te spelen op voedselverspilling. Dit zijn beproefde methoden van bewaring. Met gebruik van koude of warmte worden de natuurlijke karakters van de producten behouden zonder toevoegingen. De voordelen van blik en diepvriesgroenten zijn langere houdbaarheid en er is controle over de porties."
PROFEL heeft een proactieve houding aangemeten om een duidelijke boodschap aan de belangrijkste opiniemakers te brengen: "De verantwoordelijkheid voor het verminderen van voedselverspilling ligt bij de voedselindustrie, de keten en consumenten. Opiniemakers en beleidsmakers spelen echter ook een cruciale rol in het begeleiden van de belanghebbenden van regering tot consument. Wij roepen ze op om de toegevoegde waarde die deze sector heeft, kan helpen in de strijd tegen voedselverspilling. De sector kijkt uit naar de voortzetting van de discussie met andere stakeholders en verwelkomt hen om vragen te stellen."
Klik hier voor meer foto's