Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bas Groeneweg: "Langere houdbaarheid"

PerfoTec introduceert nieuwe kratzak

PerfoTec introduceert op Fruit Logistica een nieuwe kratzak, de PerfoTec Flexfresh Liner. Ivo Hendriks vertelt: "Dit zijn slimme plastic zakken die kunnen worden gebruikt in bestaande kratten en dozen. Het belangrijkste voordeel van de nieuwe kratzak is dat het geld bespaart voor de handel. Door de langere houdbaarheid treedt er minder gewichtsverlies op en blijft de kwaliteit beter behouden. Daarnaast kan er gekozen worden voor goedkopere transportmethoden en creëert het nieuwe exportmogelijkheden."



"Groente en fruit hebben zuurstof nodig om vers te blijven. De hoeveelheid zuurstof varieert echter per soort en gedurende het seizoen. PerfoTec levert apparatuur die op locatie precies de benodigde hoeveelheid zuurstof meet en deze informatie vervolgens vertaalt naar het juiste aantal microperforaties per verpakking. Daarmee kan de houdbaarheid flink worden verlengd. Voor de nieuwe transportverpakking heeft de teler en/of handelaar alleen nieuwe meetapparatuur nodig en levert PerfoTec op basis van die informatie de micro-geperforeerde kratzakken."

"Daar waar de oplossing van PerfoTec eerst alleen toegepast werd bij voorverpakte groenten en fruit in de retail, is het nu ook voor bulk- en transportverpakking beschikbaar. Een logische volgende stap aangezien de meeste derving in groente en fruit plaatsvindt bij de handel. Toch hebben ook retailers profijt van de nieuwe kratzakken. Zij hebben namelijk baat bij een betere kwaliteit en een duurzamere inrichting van de keten."

Bas Groeneweg, CEO van PerfoTec: "Doordat we nu naast consumentenverpakkingen ook focussen op kratten en dozen kan er nog veel meer derving voorkomen worden. Dit sluit helemaal aan op onze visie om verspilling ketenbreed aan te pakken en de kwaliteit te verbeteren." De PerfoTec Flexfresh Liners worden van 4 t/m 6 februari uitgebreid gepresenteerd op de Fruit Logistica in Berlijn. Geïnteresseerde telers, handelaren en retailers zijn welkom om langs te komen op de stand in hal 4.1/C.17

Voor meer informatie:
Ivo Hendriks
+31 297 255 554
info@perfotec.com
www.perfotec.com
Publicatiedatum: