Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig voor veel bij Whole Foods downtown New York

Tegenover Central Park, downtown New York, ligt het winkelcentrum Columbus Circle. In dit winkelcentrum is onder andere een Whole Foods te vinden. We bezochten deze supermarkt in de dure wijk rond Central Park en maakten een foto- reportage.


Whole Foods Columbus Circle, een supermarkt voor de rijken der aarde.

Bekijk hier de fotoreportage.

Rond Central Park en in de aansluitende wijk Upper East Side zijn dure appartementen te vinden. Zo betaalde een Chinese rijkaard 90 miljoen dollar voor een appartement van 100 m2 in One 57. Whole Foods is sowieso een supermarkt, die zich richt op de bovenste lagen van de samenleving, maar het lijkt wel alsof er in deze winkel een schepje bovenop gedaan wordt.


De prijzen zijn echter ook niet mis. Voor veel producten betaal je 3,99 dollar voor een pound (453 gram). Bekijk hier de fotoreportage.

De presentaties zijn uitzonderlijk. In welke andere supermarkt tref je netjes in piramides gestapelde peren, meloenen en uien aan? De prijzen zijn daar echter ook naar. Voor veel producten betaal je 3,99 dollar per pound (453 gram). Verder is het assortiment aangepast op de drukke levens van de klanten. Bijna alles is kant-en-klaar verkrijgbaar, waaronder bloemkoolroosjes, gesneden ui- en fruitsalades. Daarnaast kun je van vers gebrande pinda's je eigen pindakaas maken.


De producten in Whole Foods liggen netjes gestapeld. Bekijk hier de fotoreportage.

Whole Foods zet in op social responsibility met bijvoorbeeld citrus uit Florida onder dit label. Ook de sla, die in een kas op het dak van een andere vestiging in Brooklyn geteeld wordt, heeft dit label.


Er is veel ruimte voor panklare producten. Bekijk hier de fotoreportage.

Opvallend is dat het hele MRL-beleid in de VS ontbreekt. Waar Europese supermarkten een dagtaak hebben aan het uitvoeren van de verschillende tests, wordt er in Amerika met geen woord over gerept.