Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nijssen realiseert duurzame koeling

Uitbreiding en renovatie koelinstallatie nieuwe vestiging Kraaijeveld in Maasland

Voor Kraaijeveld Groente en Fruit BV werkt Nijssen Koeling aan een uitbreiding en aanpassing van de koelinstallatie in de nieuwe vestiging in Maasland. Na de grondige renovatie beschikt Kraaijeveld over een milieuvriendelijke en uiterst energiezuinige installatie die voldoet aan de laatste stand der techniek.



In het voormalige distributiecentrum van The Greenery worden 16 nieuwe koelcellen geplaatst naast de 7 bestaande koelcellen en diverse gekoelde bedrijfshallen. Koeling van alle ruimten vindt geïntegreerd plaats vanuit één installatie. Een deel van de koelcapaciteit wordt ingezet voor de airconditioning in de kantoorruimten.



De bestaande koelinstallatie op basis van R507 en Freezium wordt vervangen door een indirecte koeling op basis van de koudemiddelen ammoniak en Temper. De keus voor deze efficiënte koudemiddelen zorgt voor een eerste besparing op het energieverbruik van de installatie. In het ontwerp zijn daarnaast diverse energiebesparende componenten opgenomen. Deze leiden tot een aanzienlijke besparing op de jaarlijkse energie- en bedrijfskosten. Het ontwerp voldoet aan de voorwaarden zoals omschreven in de EIA-regeling 2014 voor energiezuinige koelinstallaties.


 
Het pand in Maasland heeft 20.000 m2 loodsoppervlakte, 2.500 m2 kantoorruimte en een buitenterrein van 61.000 m2. Vanaf begin 2015 bundelt Kraaijeveld hier al haar activiteiten. Daarnaast is een gedeelte van het pand beschikbaar voor verhuur. Ook de installatie in het huidige bedrijfspand van Kraaijeveld in Ridderkerk heeft Nijssen gerealiseerd en in onderhoud. Dit pand wordt aangeboden voor verhuur/verkoop.



Voor meer informatie:
Nijssen Koeling BV, Leiden
071 – 5216214
sales@nijssen.com
www.nijssen.com

 
Publicatiedatum: