Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Akkoord Parlement en Raad over F-gassenverordening

De 4e trioloog vergadering tussen Parlement, Commissie en Raad op 16 december is afgesloten met succes. De overeenkomst, die is bereikt, zal naar verwachting in de plenaire vergadering van het Europees Parlement op 14 januari 2014 worden goedgekeurd en daarna bekrachtigd door de Raad. De herziene F-gassenverordening treed dan per 1 januari 2015 in werking.

De herziene verordening zou een traceerbaarheidssysteem bevatten voor apparatuur die F-gassen bevat, die wordt geïmporteerd in de EU. En een service en onderhoud verbod (bijvulverbod) om ervoor te zorgen dat de huidige apparatuur stappen in de richting van milieuvriendelijke alternatieven maakt. Een Global Warming Potential (GWP) limiet voor grote koelinstallaties en kleine split airconditioningsystemen is ook inbegrepen.

Het akkoord over de F-gassenverordening is zojuist bekend gemaakt. Zodra er meer duidelijkheid is over de inhoud van de besluiten, worden alle NVKL-leden geïnformeerd.


Bron: NVKL
Publicatiedatum: