Oer-Hollands bedrijf blijft in Nederlandse handen

Food-machinebouwer FTNON overgenomen door ACC

Food Technology Noord-Oost Nederland (FTNON) is overgenomen door participatiemaatschappij Active Capital Company (ACC). Drie leden uit het bestaande managementteam gaan samen met ACC het bedrijf besturen. Op deze manier blijft er na het vertrek van de voormalige directeur en grootaandeelhouder voldoende ervaring in huis voor een stabiele en succesvolle toekomst.
 
De bouwer van geavanceerde machines voor de verwerking van onder andere salade, groente en fruit was opzoek naar een partner die kennis heeft van machinebouw en daarnaast ook past bij de bestaande ambities van FTNON. "Het is voor ieder bedrijf lastig om een goede opvolger te vinden als een directeur terugtreedt. We zijn daarom erg blij dat we ons allemaal goed voelen bij hoe we het nu hebben vorm gegeven," aldus Wilco Fauth, commercieel directeur bij FTNON. "Met ACC hebben we niet alleen een partij gevonden met veel ervaring in machinebouw, onze ambitie is ook dezelfde: wereldwijd hoogwaardige en innovatieve machines voor de foodindustrie ontwikkelen en vermarkten."
 
Klaar voor de toekomst
In de nieuwe bedrijfsvorm heeft participatiemaatschappij Active Capital Company een meerderheidsbelang. Het huidige managementteam, dat al jaren bestaat uit Wilco Fauth, Dries Baars en Bert Koekkoek, blijft aan. Het team heeft vertrouwen in de nieuwe samenwerking en heeft zijn aandelenbelang vergroot. Fauth: "Leo te Brake, onze voormalig directeur, gaat weg na zo'n 40 jaar. Met de expertise van ons team, gecombineerd met de staat van dienst die ACC heeft in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, zien wij de toekomst zonnig tegemoet". Op dit moment werken er zo'n 80 mensen bij FTNON, in zowel Almelo als Californië (VS).
 
Nederlandse trots
Overal in de wereld gebruiken voedselverwerkers de apparatuur van FTNON. "Als een wereldwijde leidende fastfood keten alleen groenten wil gebruiken die zijn verwerkt met machines uit Almelo, dan ben je duidelijk van toegevoegde waarde voor je klanten", aldus Jan Middelburg van ACC. "In Nederland zijn we goed in de bouw en innovatie van dit soort moderne mechanica. FTNON is een puur Nederlands bedrijf en dat moeten we koesteren. We zijn trots dat wij nu deel uitmaken van een 50 jaar oude traditie en dat we kunnen bijdragen aan de uitbreiding van haar positie op de wereldmarkt. Die groei willen wij realiseren door zowel organische groei als het doen van overnames."

Over Food Technology Noord-Oost Nederland
FTNON is 50 jaar geleden begonnen met het bouwen van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Inmiddels is het bedrijf actief in ruim 50 landen. Het bedrijf bouwt technisch hoogwaardige machines voor de verwerking van groente, fruit, vlees en vis voor diverse doeleinden, zoals verse salades en kant-en-klaarmaaltijden. Ook is FTNON een grote speler op de petfood markt. Op de vestigingen in Almelo en in de VS werken ongeveer 80 mensen met een omzet van zo'n 16 miljoen euro.


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven