Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bart Aerts, AB Coolservice: "Primeur in België"

"Met de AB Speedbox kan energiezuinig worden gekoeld"

"De inkoeling van producten is van cruciaal belang bij bijvoorbeeld kersen, maar ook bij sla en andere kwetsbare producten. Een mogelijk systeem om deze inkoeling te optimaliseren, is de geforceerde doorstroomkoeling, waarbij door middel van gebruik te maken van de AB Speedbox de gekoelde lucht in de koelcel doorheen de verpakking zal worden geforceerd", vertelt Bart Aerts van AB Coolservice.



"AB Coolservice deed onlangs samen met het VCBT een meetexperiment bij Veiling Borgloon. Hierbij koelden we de kersen in en werd nagegaan hoe de koeling verliep in vergelijking met de standaard koeling in de koelcel. De resultaten zijn te zien in de grafiek onderaan en wijzen op een zeer positief resultaat. De efficiëntie van inkoelen werd met 75% verhoogd ten opzichte van de standaard inkoelperiode welke een looptijd nodig heeft van 6 à 10 uur."



"Een AB Speedbox kan mogelijk gecombineerd worden met een AB bevochtigingsunit. Op deze wijze wordt er een natte doorstroom koeling gecreëerd om een optimale kwaliteit te behouden. De AB Speedbox biedt niet enkel mogelijkheden in de tuinbouw, maar ook in andere sectoren de mogelijkheid om het inkoelproces te optimaliseren. Dit met een minimum energieopname", besluit Bart.

Voor meer informatie:
Bart Aerts
Industriezone Herten
Smissebroekstraat 64
B - 3830 Wellen
T +32 (0)12 74 30 87
F +32 (0)12 67 20 72
administratie@abweb.be
www.abweb.be
Publicatiedatum: