Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Duitsers herontdekken rucola
Rucola heeft de afgelopen jaren carrière gemaakt in Duitsland. Daarbij is de sla geen nieuwe groente in het land, maar een herontdekte groente, aldus de vereniging 'Rheinischer Obst- und Gemüsebauer'.
Reeds de Germanen aten Rucola. De slasoort is gedurende decennia in de vergetelheid geraakt. Toen de mediterrane keuken echter in werd, is Rucola weer zeer geliefd geworden in Duitsland. Ook de groentetelers uit het Duitse Rheinland zagen de trend en telen tegenwoordig op een oppervlakte van meer dan 60 hectare Rucola. Verse Rucola wordt in de zomermaanden uit de vollegrond geoogst en is tijdens de wintermaanden ook in kleine hoeveelheden uit de kassenteelt beschikbaar.
Rucola is bijzonder waardevol vanwege het hoge gehalte aan mosterdolie. Bovendien bevatten de bladeren veel bètacaroteen, asparaginezuur, kalium, calcium, ijzer, magnesium en andere mineralen. Rucola werkt vochtafdrijvend en bevordert de spijsvertering. De secundaire plantenstoffen versterken het immuunsysteem.
Rucola is veelzijdig inzetbaar. Vooral in de mediterrane keuken wordt de slasoort veel gebruikt voor salades, risotto, sauzen en als pizzabeleg. Bij het verhitten gaat de typische scherpe smaak een beetje verloren. Het bewaren van Rucola is moeilijk, aangezien het water dat de groente bevat zeer snel verdampt. Rucola moet daarom zo vers mogelijk gekocht worden. In een afgesloten zak kan verse Rucola circa twee dagen in de koelkast vers worden gehouden.