Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie voor aardbeienplukrobot

Het Nationale Fonds voor Wetenschap heeft Harvest CROO Robotics een subsidie toegekend ter waarde van maximaal $1 miljoen. Het bedrag moet in twee fasen worden toegediend om aan de behoefte aan technologische landarbeid tegemoet te komen. Fase 1 van het programma 'Small Business Innovation Research' (SBIR) kent Harvest CROO $225.000 toe om te gebruiken voor verder onderzoek en de verdere ontwikkeling van de innovatieve aardbeienplukrobot. 



Het team van Harvest CROO Robotics diende een gedetailleerd voorstel in om een volledig autonoom aardbeienplukplatform te ontwikkelen. Fase 1 begint op 15 december en zal doorlopen tot 30 november 2017. In deze periode zal Harvest CROO Robotics software en hardware ontwikkelen voor het arrangeren van een team robotsubsystemen. Er moet daarbij aan de kosten- en snelheidseisen voor een commercieel levensvatbare aardbeienoogstmachine worden voldaan.

Harvest CROO Robotics blijft de nieuwste technologieën ontwikkelen en testen voor landbouwrobotica. Het prototype van de aardbeienplukker werd drie jaar geleden ontworpen als mogelijke oplossing voor het gebrek aan personeel voor het oogsten van aardbeien. Het prototype kon in een echt aardbeienveld rijpe aardbeien identificeren, selecteren en plukken terwijl hij onrijpe aardbeien en planten ongedeerd liet. Het gebruik van deze technologie zal de kwaliteit van geplukte bessen verbeteren, het energiegebruik verlagen en de aardbeienopbrengst met minstens 10 procent vergroten. Met het prototype van vorig seizoen was de oogstsnelheid acht seconden per plant: dit seizoen is die snelheid gehalveerd.

Contact:
Gary Wishnatzki
Tel: (813)498-4278
Mob: (813)335-3959
Publicatiedatum: