Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GreenTech van start met uitreiken Awards

"Bladplukrobot markeert begin nieuw tijdperk"

Tholen - De tweede editie van de GreenTech is vanmorgen van start gegaan met het uitreiken van de GreenTech Awards. De Innovation Award 2016 is gewonnen door de Deleafing Robot van Priva. "De Deleafing Robot markeert begin van een nieuw tijdperk", oordeelde de jury. Priva onthulde vervolgens dat de machine de naam Kompano krijgt.



De internationale jury heeft een Category Award toegekend aan twee nominaties. De ISO Plantsampler van ISO Group won in de Production category, de HortiMaX-Go! van Ridder Hortimax Group won in de Automation Solutions category.

GreenTech
Met het uitreiken van de Awards is de tweede editie van de GreenTech officieel geopend. Na het wegvallen van de Horti Fair, waarvan de laatste editie in 2012 gehouden werd, besloot de RAI zelf een tuinbouwbeurs te organiseren. Dat werd de GreenTech. De eerste editie vond plaats in 2014 en ondanks dat de bezoekerscijfers niet opvallend hoog waren, toonden veel standhouders zich tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Het resulteert in een flinke groei van de beurs dit jaar: naar 415 standhouders uit meer dan dertig landen.


Ook wij staan op de GreenTech. Op de beurs presenteren we de tweede editie van de HortiDaily FloralDaily Greenhouse Guide. Collega Eelkje staat in stand 11.729 klaar met de boeken.

De exposantenlijst omvat 415 standhouders. Meer informatie over de beurs en het aanvullend programma vindt u op www.greentech.nl.





De Priva Deleafing Robot is de Overall Winner
De jury is van mening dat de Deleafing Robot van Priva een innovatieve oplossing biedt voor een ernstig probleem voor tomatentelers. De robot van Priva neemt ze het handmatig verwijderen van bladeren − een arbeidsintensieve klus − uit handen en voert dit geheel zelfstandig uit. Hierdoor kunnen besparingen worden gerealiseerd qua arbeidskosten. Bovendien worden de bladeren zeer nauwkeurig één voor één verwijderd zodat er nauwelijks virussen kunnen worden overgedragen van de ene tomatenplant naar de andere. Priva heeft de Deleafing Robot ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal telers zodat de innovatie uitgebreid in de praktijk is getest. De jury ziet de innovatie van Priva als de start van een grote reeks robots die de komende jaren in en voor de tuinbouw zullen worden ontwikkeld. Kortom, de Priva Deleafing Robot markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de internationale tuinbouw.

ISO Group winnaar Production category
Tijdens het kiemingproces is het van cruciaal belang om het DNA-profiel van de nieuwe plantensoort vast te stellen. De ISO Plantsampler kan geheel zelfstandig monsters van de bladeren nemen en DNA-materiaal verzamelen op een microplaatje. Naar het oordeel van de jury biedt de ISO Plantsampler een goede geautomatiseerde techniek met een 100% nauwkeurigheid waardoor dit werk snel en accuraat kan worden uitgevoerd.

Ridder Hortimax Group winnaar Automation Solutions category
Volgens de jury is de HortiMaX-Go! een moderne, gebruikersvriendelijke en betaalbare technologie voor klimaatbeheersing en irrigatie in de kas. Het modulaire systeem maakt gebruik van zogenaamde smart switches die snel en eenvoudig (plug-and-play) kunnen worden geïnstalleerd. De technologie voldoet aan de vereisten van de professionele teler. Deze innovatie is bedoeld als betaalbaar alternatief voor de kostbare systemen die op de markt zijn om zo iedereen in staat te stellen deze technologie op instapniveau te installeren en in te zetten.