Als het warm is buiten, en het komkommertijd is, dan wordt steevast gedacht dat het in de kas dan ook wel niet te harden moet zijn. Ja, het is er warm, maar er is ook sprake van een natuurlijk verkoelend effect. Deze hittegolf was het aan Hans Olsthoorn van Hoogweg Paprikakwekerijen op de nieuwslezer erover te vertellen. Bij Omroep Flevoland legt hij uit: "Het is bij ons nu juist een paar graden koeler dan buiten. Dat heeft te maken met de groene planten en het vocht dat er vanaf komt."
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Kasgroentetelers transparant over milieuschade: "Toegevoegde waarde sector veel hoger"
-
Koppert Cress presenteert tweede editie duurzaamheidsmagazine 'Cress Compass'
-
Overleeft Spaanse teelt klimaatverandering?
-
Deze stukken van Nederland stromen onder bij hevige regenval
-
Belgische landbouw niet op koers voor halen klimaatdoel 2050
-
Stormschade aan zachtfruitteelt Huelva
-
On the way to PlanetProof scherpt eisen voor plantaardige teelt aan
-
CO2-footprints vergelijken
-
"Maatwerk nodig voor de land- en tuinbouw"
-
Overstroming treft Marokkaanse tomatenteelt