Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Ook in landen waarvan je het niet direct verwacht, is arbeid tegenwoordig een probleem”

Tholen - Christian Oosterlaan van Pack TTI kom je al jaren tussen de machines tegen, dikwijls op internationale beurzen. Met de merken HortiHands, VegHands en FlowerHands is het bedrijf gespecialiseerd in machines die het telers wereldwijd een stukje makkelijker maken. "Steeds vaker kunnen telers geen mensen vinden of blijkt arbeid te duur. Automatisering is dan een uitkomst voor hen", weet de man die sinds kort volledig eigenaar is van het bedrijf.

Christian nam de laatste aandelen in Pack TTI in juni over van Hans Juursema. Sinds 2020, vlak voor corona, was Christian al aandeelhouder. "Sinds 2017 ben ik in stapjes in het bedrijf gegroeid. Eigenlijk ben ik al snel 'eigenaar' geworden, alleen nu ook volledig op papier."


Hans en Christian, onlangs tijdens de overdracht

Verhuizing
Veranderingen hoeft de markt na dit managementnieuws niet te verwachten, verzekert Christian ons. "We voeren een breed pakket met oogst-, verwerkings-, en verpakkingsoplossingen voor bloemen, planten en groenten. Dat blijven we doen. Voor veel landen geldt dat onze betaalbare machines al zo modern zijn dat ze er grote stappen mee vooruit kunnen zetten. Ook in landen waarvan je het niet direct verwacht, is arbeid tegenwoordig een probleem. Zo heb ik laatst nog een machine om kruiden te binden verkocht in Albaniƫ."

Pack TTI koopt als internationale handelsmaatschappij machines uit diverse landen in. Zelf machines maken gebeurt soms ook. Onder meer met Aziatische producenten onderhoudt Christian korte lijntjes, maar in Bleiswijk staan ook machines uit onder meer Duitsland op voorraad. Afgelopen najaar verhuisde Pack TTI van Zwijndrecht naar Bleiswijk om door te kunnen groeien. "We zitten nu nog meer midden tussen klanten, wat als voordeel heeft dat ze soms bijvoorbeeld vanuit de regio Boskoop naar mij toe komen voor onderdelen", lacht hij.

Steeds technischer
Voor de afgestudeerd werktuigbouwkundige is het belangrijk dat machines simpel zijn, in de goede zin van het woord. "We leveren kwaliteit, maar vinden het ook belangrijk dat klanten onderhoud makkelijk zelf kunnen uitvoeren als dat nodig is. Daarvoor leveren we onderdelen, eventueel met een video met uitleg. Klanten blijken onze machines dan vervolgens vaak goed zelf te kunnen onderhouden."

De kersverse bedrijfseigenaar merkt dat de gebruikers van machines steeds technischer worden. "Zelf vind ik de combinatie van handel en techniek erg leuk om te doen. Dat blijf ik ook doen. Dat ik ook technisch goed mee kan praten met gebruikers helpt."

Christian volgt de ontwikkelingen op het gebied van robotica en AI nauwgezet, maar verwacht met de merken van Pack TTI niet direct ook die kant al op te gaan. "In Nederland lopen we altijd voorop. Dat doen we goed. Voordat de technieken die nu in Nederland in opkomst echter ook wereldwijd uitwaaieren, zijn we nog heel wat jaren verder. Onze machines zijn voor veel internationale gebruikers nu al heel modern, ook zonder allerlei luxe opties zoals touchscreens, die we overigens wel al aanbieden, bijvoorbeeld voor onze bloembindlijnen."

Voor meer informatie:
Christian Oosterlaan
Pack TTI
Lange Vaart 1
2665 KT Bleiswijk
+31 88 425 62 40
[email protected]
www.packtti.com