Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4Evergreen investeert in CO2

Op 18 juni zijn in samenwerking met Harvest House bij paprikateler 4Evergreen zowel in Steenbergen als Sint-Annaland de CO₂-tanks en -verdampers geplaatst.

In Steenbergen gaat het om twee tanks met een capaciteit van maar liefst 50 ton vloeibare CO₂ per stuk. Ook is er een verdamper geïnstalleerd die 3000 kg per uur aankan.

In Sint-Annaland is gekozen voor een tank van 50 ton met een verdamper van 2000 kg per uur. Deze tanks en verdampers zijn in Turkije gebouwd en vervolgens over de weg naar Nederland vervoerd. Het zijn dubbelwandige, vacuüm-geïsoleerde tanks met een leeggewicht van 22 ton en een werkdruk van 23 bar.

De installatie van de tanks is uitgevoerd door Kraanbedrijf Heeren met behulp van twee telekranen. In de komende weken wordt het leidingwerk aangelegd, de besturing geïnstalleerd en een hekwerk rondom de tanks geplaatst.

Teler Dennis Grootscholte van 4Evergreen was vorig najaar voor het grote paprikabedrijf met diverse locaties in Nederland op zoek naar CO₂.

Voor meer informatie:
4Evergreen
[email protected]
www.4evergreen.nl

Publicatiedatum: