Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AI helpt AH-klanten met restjes koken

Albert Heijn introduceert in de AH-app: Scan & Kook. Klanten krijgen na het nemen van een foto van een product in de koelkast of in de winkel een recept dat ze met deze ingrediënten kunnen maken. Dit is een van toepassingen van Generative AI (Gen AI) die Albert Heijn heeft gebouwd, toepast en nu lanceert tijdens de Food & Tech week. De technologie in de AH-app, die dit jaar nog verder wordt ontwikkeld, zet de ingrediënten met één klik om naar gepersonaliseerde Allerhande recepten.

AH zet Gen AI technologie gezet, die Albert Heijn al meer in. Sjoerd Holleman, directeur strategy, products & analytics bij Albert Heijn geeft aan: "Binnen ons bedrijf maken wij gebruik van Gen AI dat een positieve bijdrage levert aan de winkelervaring van onze klanten en werkplezier van de collega's. Met onze teams werken we aan het verder ontwikkelen en implementeren van deze technologie. Deze week delen we onze ervaringen tijdens de inmiddels jaarlijkse Food & Tech week én introduceren we een nieuwe functionaliteit in de AH-app."

Gen AI en voorkomen van voedselverspilling
In 2030 wil de supermarktketen voedselverspilling met 50% hebben verminderd ten opzichte van 2016 door bijvoorbeeld zo scherp mogelijke voorraad- en verkoopvoorspellingen. Daarnaast wordt ook ingezet op dynamisch afprijzen waarbij producten die bijna over de datum zijn tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden. Ook in de Allerhande staan tips voor klanten om voedselverspilling te voorkomen. Daar komt AH-app de functionaliteit Scan & Kook bij.

Van chatbot tot GitHub Copilot
Traditioneel AI is bij Albert Heijn volledig ingebed en ingezet. Zo start het bedrijf deze week met winkel-specifieke-assortimentsschetsen die tot stand zijn gekomen door middel van AI. In alle 1268 winkels wordt het assortiment, om te beginnen bij het sapschap, aangepast naar de specifieke wensen van de klant en de hoeveelheid verkopen. Door op winkelniveau hierop in te spelen, wordt de beschikbaarheid verhoogd, derving gereduceerd en kan Albert Heijn nog beter inspelen op de wensen van klanten.

Daarnaast neemt de toepassing van Gen AI ook een vlucht bij het bedrijf. Zo implementeerde Albert Heijn bijvoorbeeld het winnende AH Hackathon idee van vorig jaar; een chatbot op het intranet om collega's realtime – in verschillende talen - te helpen met vragen. Gerhard van der Bijl, directeur tech bij Albert Heijn, vertelt: "Een ander Gen AI-initiatief is de GitHub Copilot die de efficiency van Albert Heijn-engineers verhoogt. Het coderen gaat hiermee sneller en automatiseert repetitieve en simpele taken. Ook collega's van de klantenservice van Albert Heijn maken op verschillende manieren gebruik van Gen AI. Gen AI vat klantgesprekken automatisch samen, verbetert antwoorden op veelgestelde vragen en breidt real-time zoekresultaten voor onze klanten uit."

Food & Tech week met AH Hackathon
Deze week is het Food & Tech week 2024 bij Albert Heijn. Een week vol evenementen, workshops en inspiratie. Met als afsluiter de AH Hackathon die als thema heeft: 'Inzet van technologie om samenwerking met strategische vers leveranciers in heel de keten te verbeteren'. Data-, digital- en techcollega's van Albert Heijn bedenken en ontwikkelen innovatieve oplossingen voor specifieke uitdagingen. Albert Heijn organiseert jaarlijks een hackathon om nieuwe ideeën te ontwikkelen, zoals het verbeteren van de klantervaring, het optimaliseren van de logistiek en het verminderen van voedselverspilling. Deze hackathons bieden een geweldige kans voor getalenteerde mensen om hun vaardigheden te tonen en bij te dragen aan innovatie bij Albert Heijn.

Bron: AH

Publicatiedatum: