Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peter Zwinkels traint fanatiek voor beklimming Tourmalet 2024

Zantingh sponsort dit jaar opnieuw Peter Zwinkels (63) die deelneemt aan de beklimming van de Col du Tourmalet in de Pyreneeën, een 2.115 meter hoge bergpassage bekend van onder meer de Tour de France. De beklimming wordt georganiseerd door Team Westland, een groep mensen die jaarrond activiteiten organiseren en daarmee geld inzamelen bestemd voor regionale instellingen en initiatieven die verband houden met de strijd tegen kanker.

Begonnen in 2016 is de beklimming van de Tourmalet inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat met honderden deelnemers die hardlopend, wandelend en vooral fietsend de top proberen te bereiken. De beklimming vanuit Luz Saint Sauveur tot de top bedraagt ca. 18 kilometer / 1.270 hoogtemeters met een stijgingspercentage van 13%. Het is de bedoeling, dat de deelnemers de berg minimaal één tot maximaal vier keer weten te bedwingen.

Fanatiek
Peter Zwinkels, deelnemer van het eerste uur, is daarom niet voor niets al maanden fanatiek aan het trainen. Om op het juiste moment te kunnen 'pieken', heeft hij er al heel wat kilometers op zitten, zo heeft hij bijvoorbeeld in april deelgenomen aan de Amstel Goldrace (150 km) en in mei een toertocht in Nijmegen van 165 km gereden. Zeker in de zuidelijke regio om gelijk wat hoogtemeters te scoren, wat in het vlakke Westland natuurlijk niet meevalt. Om toch het gevoel in de benen te krijgen, wordt in de regio o.a. de Maaslandkering bij Hoek van Holland benut.

Peet heeft zich ten doel gesteld om bij elke gelegenheid een keertje extra naar boven te klimmen en inmiddels staat de teller ruim boven de 20. Ook in het dagelijks leven zit hij veel op de fiets, zo gaat hij bijvoorbeeld door weer en wind zoveel mogelijk op de fiets naar zijn werk en trapt hij vrijwel iedere zondag samen met FTC Westland lange toertochten van 100 à 150 km weg.

De medische keuring heeft hij doorstaan, deze week vindt de laatste deelnemersbijeenkomst plaats en een week voor dato vertrekt Peter alvast naar het Zuiden om de omgeving te verkennen. Meer informatie over de beklimming van de Tourmalet is hier te vinden.

Voor meer informatie:
Zantingh B.V.
Tel: (+31) (0)297 - 219 100
[email protected]
www.zantingh.com

Publicatiedatum: