Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko's waterreservoirs voor 30% gevuld

De Marokkaanse waterreservoirs voor de land- en tuinbouw hebben een capaciteit van ongeveer 4,16 miljard m3 per 31 mei 2024, wat neerkomt op een vullingsgraad van 30%. Deze informatie werd bekendgemaakt door Mohamed Sadiki, de minister van Landbouw.

Sadiki merkte op dat de gemiddelde gecumuleerde neerslag dit seizoen 237 mm bedroeg, wat overeenkomt met de cijfers van vorig jaar, maar een daling laat zien van 33% ten opzichte van het drie decennia durende gemiddelde van 355 mm. Ondanks de verminderde neerslag wees de minister op het gunstige effect van de regen die in maart is gevallen op voorjaarsgewassen zoals kikkererwten, maïs, zonnebloemen, droge bonen en groenten. Het totale bebouwde areaal voor deze gewassen bedraagt ongeveer 144.000 ha, of 89% van het beoogde doel.

Het programma voor voorjaarsgroenten heeft 83% van het doel bereikt en beslaat 57.000 ha. Sadiki zei er vertrouwen in te hebben dat met deze teelt aan de consumptiebehoeften van de zomer kan worden voldaan. Uien, aardappelen en tomaten werden geïdentificeerd als de belangrijkste gewassen, met een areaal van respectievelijk 15.540 ha, 8.807 ha en 4.308 ha. Sinds juli 2023 heeft Marokko uitzonderlijke maatregelen ingevoerd om telers te ondersteunen, waaronder een initiatief van 10 miljard dirham om de kosten van de teelt te verlichten.

Bron: moroccoworldnews.com

Publicatiedatum: