Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bassin vol, maar voor hoe lang?

Het bassin op Proefcentrum Hoogstraten bevat momenteel ongeveer het maximale volume dat het bassin kan opslaan: namelijk 17.600 m³. Op basis van de resultaten van vorige jaren komen ze dus toe met dit regenwater indien het neerslagpatroon in de maanden juni-augustus niet te veel afwijkt van andere jaren.

Maar dat weet je nooit van tevoren, zo legt men vanuit het project Life Aclima uit op LinkedIn.

In 2023 was het van midden mei tot midden juli erg droog. Aan het begin van deze droge periode was het niveau in het bassin ook rond het maximale volume van het bassin. In mei tot juli van 2023, viel maar de helft van de gemiddelde neerslag van de afgelopen dertig jaar. Hierdoor zakte het niveau in het bassin met ongeveer 6000 m³ in twee maanden tijd. Doordat de bassins vlak voor deze droge periode in 2023 bijna volledig gevuld was, was het nog steeds mogelijk om dit te overbruggen. Dit gezegd zijnde was 2023 behalve de drogere periode van midden mei tot midden juli eigenlijk een extreem nat jaar. Bij het project, waarin veel aandacht is voor een toekomstgerichte watervoorziening in de Vlaamse land- en tuinbouw, is men benieuwd wat (een voorlopig nat) 2024 brengt.

Voor meer informatie:
Life Aclima
www.lifeaclima.eu

Publicatiedatum: