Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kas met klimaatbeheersing in Costa Rica

Costa Rica heeft zijn eerste kas met klimaatbeheersing in gebruik genomen, een project dat kan rekenen op de steun van de Centraal-Amerikaanse Bank voor Economische Integratie en Zuid-Koreaanse partners. De kas is gevestigd in het proefcentrum Los Diamantes in Guápiles de Pococí en heeft een areaal van 2.500 m². Het bestaat uit twee kasruimtes voor de teelt van tomaten en paprika's, een controlekamer, een kwekerij en een opslagruimte voor werktuigen.

De slimme kas is uitgerust met geavanceerde technologie en maakt het beheer van de gewassen op afstand mogelijk dankzij sensoren die variabelen meten zoals licht, warmte, beweging, vochtigheid en druk. Deze gegevens worden in realtime verzameld en verzonden naar een cloud-gebaseerd beheerplatform, dat automatische aanpassingen van koeling, verwarming, verlichting, irrigatie en ventilatiesystemen mogelijk maakt.

Bron: larepublica.net

Publicatiedatum: