Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expertcomité Hillenraad100 heeft nieuwe voorzitter

Rinke Zonneveld, CEO van Invest-NL, volgt Ben Verwaayen op als voorzitter van het expertcomité van de Hillenraad100. Zonneveld kent zowel de politiek als het bedrijfsleven goed. Het expertcomité van de Hillenraad100 stelt jaarlijks de ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de (glas)tuinbouw op.

Rinke Zonneveld (1971) is sinds 1 september 2022 CEO van Invest-NL, de nationale financierings- en ontwikkelingsinstelling die investeert in ondernemingen en innovaties die bijdragen aan een duurzaam en innovatief Nederland. Rinke is afgestudeerd als ontwikkelingseconoom aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en begon zijn carrière bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waar hij onder meer directeur Ondernemerschap was. Eind 2013 werd hij oprichtend directeur van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Hij vervult verschillende toezichthoudende, bestuurlijke en adviserende rollen bij onder meer kennisinstellingen, campusorganisaties, innovatieprogramma's en in de financiële sector.

Staalkaart van de sector
De bevindingen van het Expertcomité en het onderzoek door Hillenraad liggen ten grondslag aan de uiteindelijke Hillenraad100. Dit najaar komt de lijst voor de twintigste keer uit. Het bijzondere van deze jubileumeditie is dat er meer dan andere jaren gekeken wordt naar de waarde van de tuinbouwsector voor Nederland. De ranking vormt de 'staalkaart' van de sector en geeft een inkijkje in de kracht ervan. Het laat zien welke honderd bedrijven ertoe doen, wat zij op de radar hebben en hoe zij de waarde van de tuinbouw wereldwijd vergroten.

Zes pijlers
In het nieuwe beoordelingsmodel wordt gekeken naar zes pijlers: economische waarde, strategische waarde, sociale waarde, maatschappelijke waarde, ecologie en toekomstig verdienvermogen. Daarmee zijn de criteria aangepast aan de actualiteit.

Boeiend
Hillenraad is inmiddels volop bezig met het onderzoek naar de honderd meest toonaangevende bedrijven in de tuinbouw en het is interessant om te zien wat er allemaal gebeurt. Het is voor de sector vooral een uitdaging om de positieve en vaak unieke ontwikkelingen voor het voetlicht te brengen. De tuinbouw is echter nog altijd te veel naar binnen gericht en juist in een tijd waarin de branche onder een vergrootglas ligt, is het essentieel om naar buiten te treden en over de sectoren heen verbinding te maken om zo de politieke en maatschappelijk gunfactor te borgen. De Hillenraad100 en de nieuwe voorzitter van het Expertcomité kunnen en zullen daaraan een bijdrage leveren.

Voor meer informatie:
Hillenraad 100
Tel: +31 174 610 438
[email protected]
https://hillenraad100.nl

Publicatiedatum: