Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe generatie gewichtssensoren voor telers

Met nieuwe, slimme oplossingen op het gebied van plantgewicht helpt Wireless Value telers wereldwijd meer informatie in handen te krijgen om de teelt verder te optimaliseren. Wireless Value bouwt door aan een robuust draadloos meetsysteem om telers steeds beter te ondersteunen bij de dagelijkse beslissingen, waar de nieuwe generatie weegschalen en de nieuwe weegtafel aan bijdragen.


Kees van Vliet van Wireless Value sprak onlangs op een evenement over een teeltproef waarin sensoren van het bedrijf zijn gebruikt in een LED-teelt.

Nieuwe generatie weegschalen
Waar vorig jaar de draadloos geventileerde klimaatsensor door Wireless Value werd geïntroduceerd, waarmee de invloed van zonlicht op temperatuurmetingen wordt verholpen, brengen ze dit jaar een compleet nieuwe generatie weegschalen op de markt.

Met de nieuwe weegschaal is het mogelijk om tot wel 3 substraatmatten te wegen per weegschaal. Daarbij wordt het drainwater opgevangen en naar een zelfontworpen drainmeter geleid zodat nauwkeurig drain wordt gemeten. Er is ook een aparte meter toegevoegd waarmee de gift van een druppelaar wordt gemeten.

Praktijkproeven hebben uitgewezen dat er daadwerkelijk verschil is tussen de aangegeven gift per druppelaar op de klimaatcomputer en de daadwerkelijke gift bij de druppelaar. Bas Visser, Managing Director: "Met behulp van deze verfijnde metingen kunnen telers in het Wireless Value dataportaal nog beter de wateropname en de werkelijke verdamping van de plant zien. Deze data geeft telers de informatie die ze nodig hebben om verder te optimaliseren."


Bas op GreenTech 2023, het jaar waarin Wireless Value 20 jaar bestond.

Weegtafel
Bij GreenTech Amsterdam laat Wireless Value ook een nieuwe weegtafel zien. Deze is geschikt voor teelt op roltafelcontainers met gaas- of eb/vloed-bodems die gedurende een langere periode in de kas staan. Potplanten en phalaenopsis zijn hier voorbeelden van.

Op dit moment zijn er oplossingen waarbij een klein deel van de planten of trays gemeten worden met een weegschaal op de tafel zelf. "Met de slimme oplossing van Wireless Value kun je de gehele tafel wegen. Zo is het mogelijk om de planten op de teelttafel gedurende de gehele cyclus te wegen. Dit levert telers bruikbare informatie op om verdamping te monitoren, de watergeefstrategie aan te scherpen en de teelt verder te optimaliseren."

Een kleine opstelling van deze weegtafel zal te zien zijn op de Wireless Value-stand op 05.217 tijdens GreenTech Amsterdam, van 11 t/m 13 juni in de Amsterdam RAI. Hier kunnen bezoekers ook de koppeling met het Wireless Value online platform ontdekken.

Voor meer informatie:
Wireless Value
Waanderweg 30a
7812 HZ Emmen
Tel.: +31 591 633200
[email protected]
www.wirelessvalue.nl

Publicatiedatum: