Introductie ventilatie-unit op zonne-energie op GreenTech

Wireless Value introduceert een ventilatie-unit op zonne-energie als uitbreiding op hun bestaande draadloze klimaatsensor. Het zonnepaneel voorziet de ventilator rechtstreeks van stroom, waardoor de temperatuur van de draadloze klimaatsensor niet beïnvloed wordt door zonnestraling. Volgens de producent verbetert dit de nauwkeurigheid van temperatuurmetingen op locaties waar zonlicht de temperatuur van de sensorbehuizing kan beïnvloeden.

De DLTc-vent is het volgende product om kwekers te helpen inzicht te krijgen in hun klimaat. Jaren geleden had Wireless Value een geventileerde unit met voeding, maar deze was niet geschikt voor gebruik in kassen. Deze units werden voornamelijk gebruikt door WUR en zijn getest tegenover de normale klimaatboxen. In de nieuwe ontwikkeling gebruikte Wireless Value deze aangedreven units om de nieuwe unit op zonne-energie te testen en verfijnde Wireless Value het gebruik van het zonnepaneel in combinatie met de ventilator en het ontwerp van de behuizing.

Wireless Value wilde ook een behuizingsfamilie creëren waarbij de geventileerde unit gebruikt kon worden als aanvulling op de behuizingen die het bedrijf in 2022 introduceerde. Met deze filosofie heeft Wireless Value een flexibel systeem gecreëerd waarbij de teler zelf kan bepalen hoeveel units hij in een geventileerde configuratie wil hebben en in de toekomst zelfs meer geventileerde units kan toevoegen aan zijn klimaatsensoren.

Jubileum
Wireless Value bestaat dit jaar 20 jaar. Met 20 jaar eigen ontwikkeling streeft het naar de beste en meest betrouwbare producten op de markt. Sinds 2008 bedient Wireless Value onder andere de glastuinbouw, maar Wireless Value heeft besloten om in 2020 volledig te richten op de glastuinbouw en farmaceutische markt. Met deze focus wil het bedrijf voldoen aan de behoeften en verwachtingen van telers.

Wireless Value staat op de GreenTech op stand 01.752.

Voor meer informatie:
Wireless Value
Waanderweg 30a
7812 HZ Emmen
Tel.: +31 591 633200
bas.visser@wirelessvalue.nl
www.wirelessvalue.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.