Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opening WaterWise in World Horti Center

Afgelopen woensdag 16 mei heeft World Horti Center haar zesde themaplein geopend genaamd WaterWise. Naast de al aanwezige themapleinen Cultivation for Compounds, de HortiHeroes Startup Wall, I-Grow, Power of Plants en Value Chain kunnen bezoekers van World Horti Center nu alles leren over water in relatie tot tuinbouw. Directeur Puck van Holsteijn mocht onder toeziend oog van de aanwezige participanten het blauwe lint doorknippen waarna er met elkaar werd geproost.

Waarom WaterWise?
WaterWise is gericht op één van de belangrijkste vraagstukken van dit moment, water. Tijdens de Waterconferentie van de Verenigde Naties in New York in maart 2023 riep Koning Willem-Alexander waterveiligheid uit tot één van de belangrijkste zorgen van onze tijd, een onderwerp dat de toekomst gaat bepalen: 'Alles wat we nodig hebben om een ​​fatsoenlijk leven te leiden, heeft te maken met water. Onze gezondheid, voedsel, veiligheid, leefomgeving, economie, infrastructuur en klimaat', aldus de Koning.

Water is tot noch toe een doodnormaal product dat op veel plekken gewoon uit de kraan komt, maar het is ook een product dat alsmaar schaarser wordt. Volgens de Verenigde Naties kampt vanaf 2030 de helft van de wereldbevolking met waterschaarste. 'Niet meer dan logisch om het thema water, dat ook voor de tuinbouwsector enorm belangrijk is, een plek te geven in World Horti Center' aldus Puck van Holsteijn, directeur World Horti Center. In WaterWise zien bezoekers welke oplossingen de participanten van World Horti Center in huis hebben om water te besparen, de beste planten te kweken of om de waterkwaliteit te garanderen.

Feestelijke opening
Op woensdag 16 mei werd WaterWise op een feestelijke manier geopend. Onder toeziend oog van de aanwezige participanten knipte directeur Puck van Holsteijn het blauwe lint door. Hierna werd er, met een glaasje bubbels in de hand, gezamenlijk een ronde over het plein gelopen. Puck van Holsteijn: 'Zonder de bijdrage van onze participanten had dit themaplein er heel anders uitgezien. Naast de levering van verschillende apparatuur en techniek zorgen zij voor de inhoud en kennis'. World Horti Center wil dan ook Genap, Metazet, Mj Tech, Ridder, Royal Brinkman, Stolze, Van der Ende Group, Robur, Growtec en Priva bedanken voor hun bijdrage.

Nog meer themapleinen
Twee jaar terug is World Horti Center een nieuwe weg ingeslagen waarbij de focus meer op thema's ligt, WaterWise is inmiddels het zesde themaplein dat is geopend. Eerder werden Cultivation for Compounds, de HortiHeroes Startup Wall, I-Grow, Power of Plants en Value Chain al in gebruik genomen. Van Holsteijn: 'Later dit jaar worden er meer themapleinen aan dit rijtje toegevoegd. De eerstvolgende opening die op de planning staat is Energie, nog zo'n urgent thema'.

Publicatiedatum: