Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Als je serieus je resultaten wilt optimaliseren, is voorspellend telen the way to go"

"Onze kassen liggen op het platteland net buiten Stockholm. Dat betekent dat de stroom soms uitvalt. Dat is vooral in de winter een uitdaging. Het kan leiden tot problemen met onze technische apparatuur of verlichting. Daarom hebben we een gespecialiseerd serviceteam dat getraind is om deze problemen op te lossen. Dat is cruciaal om verstoringen in de groei van onze gewassen te voorkomen", deelt Lisa Lindström van Svegro in gesprek met Priva.

Lisa is supply chain manager en vertelt samen met CEO Kristin Orrestig meer over de bedrijfsvoering bij het Zweedse slateeltbedrijf.

Kristin: "Hier in Zweden hebben we een zelfontwikkeld AI-gebaseerd systeem AIGRO, dat ons samen met het Priva Connext systeem, in staat stelt om heel gecontroleerd te telen. Het helpt ons om de grootte van onze gewassen te volgen en te voorspellen, zodat we op het juiste moment de beste kwaliteit kunnen oogsten. Gezien het veranderende klimaat, de frequentie van hittegolven en de relatieve vochtigheidsniveaus die we tegenwoordig zien, is voorspellend telen de enige manier om ook in de toekomst de hoogste kwaliteit producten te kunnen blijven leveren. Iets wat ook bijzonder is aan Zweden is dat we 100% hernieuwbare Zweedse energie hebben, in combinatie met verwarmingspellets kunnen we onze impact op het klimaat echt minimaliseren."

De Zweedse slatelers verwachten dat over drie jaar de meerderheid van de telers systemen voor voorspellend telen zal gebruiken.

Bron: Priva

Publicatiedatum: