Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Muhammetaly Gurbangeldiyev van Yigit:

"Volgend seizoen breiden we het areaal tomaten uit van 74 naar 230 ha"

In 2015 begon Yigit zijn opmars in de tuinbouwsector en nam een areaal van 1.000 hectare over. In 2018 werd de eerste fase van de kas gebouwd met een oppervlakte van 100.000 m² en een productiecapaciteit van 3.600.000 kilogram tomaten per jaar. In 2019 werd ook de bouw van twee extra kassen met een totaal areaal van 240.000 m² voltooid. Na de succesvolle realisatie van de projecten werden de kassen in 2022 verder uitgebreid met nog eens 400.000 m².

"Yigit heeft momenteel 74 hectare tomaten in beheer. In het volgende seizoen breiden we dit uit naar 230 hectare. We telen onze tomaten in kassen in het zonnige Turkmenistan in Kahka, dat 120 km van de hoofdstad Ashgabat ligt, en in Dushak, 160 km van de hoofdstad Ashgabat," zegt Muhammetaly Gurbangeldiyev van het bedrijf. De belangrijkste rassen zijn Marvelance en Medlis trostomaten en de Juanita cherrytomaat.

"Turkmenistan heeft goede omstandigheden om producten van hoge kwaliteit te telen. Ik kan zeggen dat ons land alle voordelen en natuurlijke omstandigheden en hulpbronnen heeft. Arbeid is voor ons geen probleem omdat onze kassen dicht bij drukke gebieden en dorpen liggen." Yigit teelt van oktober tot juni tomaten. De belangrijkste exportmarkten op dit moment zijn Kazachstan, Rusland, Tadzjikistan en Kirgizië.

Voor meer informatie:
Muhammetaly Gurbangeldiyev
Yigit
[email protected]
yigithj.com

Publicatiedatum: