Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemüsebau Roland Bötz, Duitsland:

"Met onze biologische cressen hebben we nog steeds een uniek selling point"

Normaal gesproken worden Pasen en Pinksteren gekenmerkt door een hoge vraag naar cressen van eigen bodem. "Hoewel de afzet momenteel bevredigend is, hebben we recentelijk aanzienlijk minder volume kunnen verplaatsen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat veel discounters biologische cressen niet meer verkopen. Dit hangt weer samen met het feit dat veel consumenten nu vanwege de inflatie meer op hun uitgaven letten. De taak is dus om de cressen binnenkort weer in de schappen van de discounters te krijgen."

"De prijzen zijn bijna gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar", vervolgt Roland Bötz. "Op het niveau van de kosten zijn er natuurlijk enkele vraagtekens, zoals energie en materialen. De kosten zijn de laatste tijd enigszins gestabiliseerd, maar er komt weer een kostenstijging voor kartonnen verpakkingen. We verwachten dat deze stijging tot het einde van het jaar zal aanhouden."


Roland Bötz en Felix Schmidling op de stand van Franken-Gemüse Bio op de BioFach in Neurenberg

Franken-Gemüse teelt in totaal acht biologische cressen. "Ons assortiment is de afgelopen jaren vrijwel onveranderd gebleven. We overwegen momenteel enkele nieuwe producten, maar willen eerst afwachten hoe de markten zich ontwikkelen. Vanuit marketingperspectief is de gevestigde tuinkers nog steeds het populairst, hoewel de andere variëteiten dichterbij komen. Verhoudingsgewijs is tuinkers ook iets goedkoper dan de andere soorten, wat vooral te maken heeft met het duurdere zaad en de extra arbeid die nodig is. Desondanks zijn consumenten steeds meer bereid om deze extra te betalen voor ongewone cressensoorten."


De biologische cressenteelt

Hoewel het grootste deel van de afzet in de retail plaatsvindt, vinden biologische cressen via de groothandel ook hun weg naar de horeca. "Vanwege het schrijnende tekort aan arbeidskrachten in de horeca worden biologische cressen toch steeds populairder. Het aantal start-ups in deze sector blijft groeien. Er zijn steeds meer start-ups op het gebied van urban farming. Nu we onze cressen in heel Duitsland op de markt brengen, merken we dat op de een of andere manier, vooral in de grote steden. In tegenstelling tot ons teeltbedrijf kunnen deze urban farms niet biologisch gecertificeerd worden, omdat ze niet onder natuurlijke omstandigheden telen. In dit opzicht hebben we nog steeds een uniek selling point met onze biologische cressen", besluit Bötz.

Voor meer informatie:
Roland Bötz
Gemüsebau Roland Bötz GbR
Loher Hauptstraße 99
90427 Neurenberg, Duitsland
Tel: +49 (0)911 345391
[email protected]
www.boetz-kresse.de

Publicatiedatum: