Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongaarse GreenCoop investeert €15 mln in komkommerkas

De GreenCoop kas in Ács aan de Slowaaks-Hongaarse grens zal ongeveer 12-14 miljoen komkommers per jaar oogsten met behulp van thermische energie. De investering bedraagt zes miljard forint (15 miljoen euro), waarvan de Hongaarse overheid 1,7 miljard forint heeft verstrekt in de vorm van subsidies als onderdeel van het programma voor plattelandsontwikkeling. De capaciteitsuitbreiding heeft 80 nieuwe banen opgeleverd.

Tijdens de openingsceremonie benadrukte landbouwminister István Nagy dat er al bijna 7.300 financieringsbesluiten zijn genomen in de tuinbouwsector met een totale omvang van 190 miljard forint. Met de subsidies kon in totaal 1,26 miljoen m² kasruimte worden gebouwd of omgebouwd. Het programma zorgde ook voor de voltooiing van 452.000 m³ koelopslagcapaciteit, de aankoop van vorstbeschermingssystemen en de uitbreiding van machines.

GreenCoop bouwde 20 jaar geleden haar eerste kas in Slowakije. Vandaag de dag heeft het bedrijf vier vestigingen in Slowakije en twee locaties in Ács en Győr in Hongarije. GreenCoop maakt gebruik van duurzame processen zoals geothermische energie en PV en heeft in totaal meer dan 600 mensen in dienst. CEO Zsolt Bindics verwacht dat de investering in Ács binnen tien jaar is afgeschreven. De GreenCoop Group heeft een jaaromzet van ongeveer 40 miljoen euro.

Voor meer informatie:
www.greencoop.hu

Publicatiedatum: