Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland investeert €80 miljoen in Flora Campus

De gemeente Westland investeert 80 miljoen euro in de Flora Campus. Onderzoek, leren en innovatie komen hier samen. De ontwikkeling biedt Westland de kans om de positie van internationaal koploper in de glastuinbouw te houden, maar ook te versterken, stelt de gemeente in een bericht over de Kadernota Westland 2024.

Thema's Horti Tech en Horti Health versterken glastuinbouw
Binnen de campus komen verschillende onderwijsstijlen vmbo, mbo, hbo en wo samen. Hier staan de thema's Horti Tech (techniek) en Horti Health (gezondheid) centraal. In het gebied worden onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten gecombineerd met de huisvesting voor bedrijven en start-ups en grown-ups. De hoogbouw-woningen die zijn voor internationale (kennis-)werkers, studenten en starters. Om de bereikbaarheid naar Delft, Rotterdam en Den Haag te bevorderen komt er hoogwaardig openbaar vervoer.

Vervolg
Het college van burgemeester en wethouders heeft de kadernota 2024 voorgelegd aan de gemeenteraad. Behandeling door de gemeenteraad is gepland op 3 juli 2024. De kadernota en de agenda van de raadsvergadering zijn te raadplegen via de website van de gemeente.

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: