Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouke Arends blijft langer burgemeester van Westland

Bouke Arends blijft burgemeester van Westland. Nadat hij zelf had aangegeven een tweede termijn tussen de kassen te ambiƫren, heeft de gemeenteraad hem nu ook voorgedragen voor een tweede termijn van zes jaar. Daarmee blijft hij aan tot 18 december 2030.

De huidige ambtstermijn van burgemeester B.R. Arends loopt tot 18 december 2024. Om hem te kunnen herbenoemen voor de volgende periode van zes jaar moet de gemeenteraad op grond van artikel 61 van de Gemeentewet en de overige regelgeving aangaande de herbenoemingsprocedure een aanbeveling opstellen voor de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Ter voorbereiding hierop heeft de raad op 29 mei 2024 de Verordening op de Vertrouwenscommissie Herbenoeming Burgemeester vastgesteld. De Vertrouwenscommissie bestaat uit de fractievoorzitters van de raad. De griffier is ambtelijk secretaris van de Vertrouwenscommissie. De commissaris van Koning in de provincie Zuid-Holland heeft op grond van zijn wettelijke taken toegezien op en betrokkenheid gehad bij de door de Vertrouwenscommissie gevolgde procedure.

De Vertrouwenscommissie heeft haar werk afgerond en een ontwerpaanbeveling opgesteld. Over de ontwerpaanbeveling heeft de Raad in beslotenheid beraadslaagd, waarna er een schriftelijke geheime stemming heeft plaatsgevonden. De aanbeveling gaat nu, via de commissaris van de Koning, naar de minister van BZK. De minister beslist vervolgens over de voordracht aan de Kroon. Na ondertekening van het Koninklijk Besluit door de Koning is de herbenoeming definitief. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet duidelijk.

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: