Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dag van de Duurzame Verpakking 2024 op 19 juni

Op 19 juni van 13.00 tot 17.00 uur vindt de vijfde editie van het kennis- en netwerkevent over duurzame verpakkingen plaats in de Groene Engel in Oss. Tijdens de Dag van de Duurzame Verpakking 2024 komen experts, studenten en bedrijven uit het hele land samen om te netwerken en kennis te delen. De dag zal worden ingevuld met lezingen van sprekers, pitches van talentvolle studenten, een workshop van het KIDV en een paneldiscussie met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen, zo meldt de organisatie.

Het overkoepelende thema is dit jaar 'Vernieuwend, Verpakkend, Verbind'. Dit thema omvat het doel van het evenement. "Bij dit evenement draait het om het delen van kennis en het leggen van verbindingen: van studenten tot experts en bedrijven. Door kennis te delen en netwerken te bevorderen, streven we ernaar om de wereld van verpakkingen met elkaar te verbinden en samen te werken aan een duurzamere verpakkingswereld."

Binnen het thema zal worden ingegaan op drie inhoudelijke onderwerpen die relevant zijn in de verpakkingswereld en kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. "Bij het onderwerp 'vernieuwen' zal de gedragsverandering binnen generaties over gemak en mobiliteit en de invloed hiervan op duurzaamheid aan bod komen. Het tweede thema 'verpakken' gaat over duurzame materialen en zal inzicht geven over hoe verpakkingen ontworpen kunnen worden met het oog op duurzaamheid. Daarnaast wordt gekeken hoe de consument duurzame materialen interpreteert. Het laatste thema 'verbinden' gaat over de integratie van technologie in duurzame verpakkingsoplossingen."

Het programma
Onder leiding van dagvoorzitter Lucy van Keulen zal de dag in de theaterzaal worden ingevuld met diverse sprekers die interactieve lezingen aanbieden met betrekking tot de bovenstaande onderwerpen. Als afsluiting op de lezingen zal er in de theaterzaal een paneldiscussie plaatsvinden waar dieper in wordt gedoken op de eerder besproken onderwerpen en wetgeving. Gasten vanuit verschillende schakels van de verpakkingsketen schuiven aan om te reageren op uitdagende stellingen. Het gedetailleerde programma is in onderstaande afbeelding weergegeven.

Tegelijkertijd met de lezingen vindt er tweemaal een workshop plaats van het KIDV. Tijdens deze workshop gaan bezoekers aan de slag met de tools van het KIDV en is er ruimte om in gesprek te gaan met het KIDV.

Tevens zijn studenten van de HAS green academy aanwezig met de door hun ontworpen duurzame verpakkingsoplossingen voor het bedrijf Coroos. De studenten zullen hiervoor een pitch geven in de theaterzaal.

De dag zal worden afgesloten met een netwerkborrel.

Registreren als bezoeker kan gratis via deze link

Voor meer informatie:
www.dagvandeduurzameverpakking2024.nl

Publicatiedatum: