Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kunnen niet tevreden zijn met bescheiden rol die biologisch nu in dagelijkse voedselaanbod speelt"

Elise Bijkerk benoemd als Directeur Marktontwikkeling bij BioNederland

BioNederland zet met de aanstelling van een Directeur Marktontwikkeling de volgende stap om de groei van de consumptie van biologisch eten te versnellen. In lijn met de ambitie van de Nederlandse overheid om te groeien naar 15% biologische consumptie/landbouw wil BioNederland haar verantwoordelijkheid pakken om een cruciale rol te spelen bij het behalen van deze belangrijke en noodzakelijke ambitie.

Allard Bakker lid Dagelijks Bestuur BioNederland, Elise Bijkerk Directeur Marktontwikkeling BioNederland

Overheid en marktpartijen zijn aan zet om biologische producten relevant en beschikbaar te maken voor iedereen. De consument is volgens BioNederland nog onvoldoende op de hoogte waarom biologisch, juist in deze tijd van klimaat- en gezondheidsuitdagingen, een belangrijk deel van de oplossing is. Om de markt voor biologische producten te laten groeien zal hier verandering in aangebracht moeten worden. Binnen BioNederland zijn ze er van overtuigd dat de overheid daarbij als marktmeester een speciale verantwoordelijkheid heeft; want deze noodzakelijke transitie kan niet alleen aan de markt en consumenten worden overgelaten.

Met de aanstelling van Elise Bijkerk als Directeur Marktontwikkeling haalt BioNederland een zeer ervaren foodstrateeg binnen die de groei van biologisch meer focus moet geven. Voorzitter Jan Groen: "We staan voor een grote opgave de komende jaren om de consumptie van biologisch eten te laten groeien van 4% naar 15% in 2030. Met Elise als Directeur Marktontwikkeling hebben we een zeer ervaren en gedreven persoon in huis, die de verbinding gaat maken met de verschillende marktpartijen om biologisch relevant te maken en daarmee groei te realiseren. Dit is geen makkelijke opgave, maar we hebben de verantwoordelijkheid dit tot een goed eind te brengen."

Elise Bijkerk: "Als kind heb ik het belang van biologisch mogen ervaren. Daar is mijn passie voor biologisch als logische keuze voor mens, dier en natuur ontstaan. Zeker in deze tijd met veel uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid is biologisch eten de logische en lekkere keuze. Daarom kunnen we niet tevreden zijn met de bescheiden rol die biologisch nu in het dagelijkse voedselaanbod speelt. Ik wil mijn ervaring in de voedingssector, bij onder meer Nutricia, Danone en Arla, graag inzetten om dit te veranderen."

Elise brengt een brede ervaring mee op het gebied van (biologische) voeding en het ontwikkelen van categorie├źn, merken en innovaties. "Haar internationale ervaring in onder andere Spanje, Denemarken en Duitsland, haar nieuwsgierigheid en haar gedrevenheid zullen ons helpen om met een open blik onze uitdagingen aan te gaan en de biologische markt door te ontwikkelen", aldus Jan.

Biografie
Elise Bijkerk is geboren in Winterswijk, vlak bij de Duitse grens. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Elise heeft haar hele loopbaan, in diverse leidinggevende functies, in de voedingssector gewerkt. Ze hield zich daar voornamelijk bezig met marketing, strategie en innovatie. Na haar studie bedrijfseconomie, begon ze haar loopbaan bij Nutricia waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de groei van biologische kindervoeding. In 2008 vertrok ze voor Danone naar Spanje waar ze zich bezighield met productinnovatie. Voor Danone keerde ze weer terug naar Nederland. Na een periode als zelfstandige vertrok ze in 2015 met haar gezin naar Denemarken waar ze voor Arla werkzaam was. De volgende stop was Duitsland, waar ze als categorie directeur verantwoordelijk was voor de verse zuivel categorie, inclusief biologisch, en het Arla merk.

In augustus 2023 keerde het gezin terug naar Nederland, waar ze sindsdien met haar bedrijf f.EAT bedrijven helpt bij de transitie naar een beter voedselsysteem.

Voor meer informatie:
BioNederland
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede
030 2339970
[email protected]
www.bionederland.nl

Publicatiedatum: