Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw plan om de Britse AGF-sector te laten groeien

"Bij GrowUp werken we samen met verschillende overheidsdepartementen van Engeland om bewustzijn te creƫren voor vertical farming. Daarnaast werken we aan het vermogen van de sector om veel van de belangrijkste beleidsdoelstellingen van de overheid te realiseren om de tuinbouw milieuvriendelijker te maken. Ook worden groene banen en investeringen in de voedselsector gestimuleerd. We hebben geen toegang tot dezelfde financieringsstructuren als traditionele tuinbouw. We concurreren niet op een gelijk speelveld," zegt Kate Hofman, oprichter van GrowUp Farms.

Aanbeveling
Tijdens de Farm to Fork Summit deze week in 10 Downing Street heeft de Britse regering een nieuw plan aangekondigd om de Britse AGF-sector te laten groeien. Dit bestond uit een aanbeveling van GrowUp om het Sustainable Farming Incentive (een subsidie betaald aan tuinders) uit te breiden om vertical farming en andere vormen van tuinbouw op gelijke voet te brengen met andere telers.


Kate Hofman afgebeeld bij de voordeur van 10 Downing Street

Veerkrachtig voedselsysteem
"Onder de Sustainable Farming Incentive worden Britse tuinders betaald om hun tuinbouwpraktijken te verbeteren om het 25-jarige Milieuplan van de regering uit te voeren. GrowUp elimineert veel van de problemen vanaf het begin. Met minder waterverbruik, minder stikstof en zonder enige landbouwafvloeiing en gewasbeschermingsmiddelen, kan vertical farming Engeland helpen milieudoelstellingen veel sneller te bereiken," voegt Kate toe. Deze nieuwe toezegging van de overheid plaatst vertical farms op gelijke voet met andere farms die voedsel telen. De overheid erkent de rol die vertical farming kan spelen bij het opbouwen van een veerkrachtig Brits voedselsysteem.

Overheid
Deze jaarlijkse Farm to Fork Summit in 10 Downing Street, en de toewijding om dit evenement jaarlijks te organiseren, laten zien dat de Britse regering de belangrijke rol begrijpt die Britse telers en bedrijven spelen in de economie, het milieu en het voeden van mensen.

De UnbeLeafable salades van GrowUp Farms

"Het was een voorrecht om de Britse sector van verticale farming te vertegenwoordigen op het evenement. En dat samen met andere telers Jones Food Company en Fischer Farms. In de gesprekken die ik had op 10 Downing Street met telers en producenten uit het hele Britse voedselsysteem kwam de wens naar voren om Engeland voedselzekerder te maken. Engeland kan meer dan 17% van het fruit en 55% van de groenten die gegeten worden telen."

Vertical farm
GrowUp was de eerste vertical farm die een merk van voorverpakte salade introduceerde in een Britse supermarktketen. Op dit moment zijn ze verkrijgbaar bij Tesco, Iceland en Spar. Vertical farming is een levensvatbaar onderdeel van het Britse voedselsysteem, geen wetenschapsproject. B Corp-gecertificeerde bedrijven lopen voorop in het bevorderen van klimaatvriendelijke voedselteelt.

Voor meer informatie:
GrowUp
[email protected]
www.growupfarms.co.uk